Limak, turizm sektörüne 250 milyon dolar daha yatıracak

Kavacık'ta açtığı otel ile lüks otel zinciri Hotels&Resorts'a yeni bir halka ekleyen Limak, sektördeki yatırımlarına devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Mersin Tarsus'ta 18 delikli golf sahası ile 5 yıldızlı ve 4 yıldızlı otel yapmak için tahsis aldıklarını belirterek, 2015'e kadar sektöre 250 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını söyledi.

Limak Holding iştiraki Limak International Hotels&Resorts'un, İstanbul Kavacık'ta 50 milyon dolara inşa edilen, 200 oda 400 yatak kapasiteli 8'inci oteli Limak Eurasia Luxury Hotel hizmete girdi.

Otelin açılışı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Özdemir, Türkiye'de ilk otellerini 1995 yılında açtıklarını belirterek, "Tarsus'ta 18 delikli golf sahası ile 5 yıldızlı ve 4 yıldızlı otel yapmak için tahsislerimizi aldık. 2014 yılı sonlarına doğru oradaki turizm tesislerini açmaya başlayacağız" diye konuştu.

Şu ana kadar Limak International Hotels&Resorts'un 8 oteline 500 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ve bu yatırımlarını orta vade olan 2015 yılına kadar 750 milyon dolara ulaştıracaklarını anlatan Özdemir, "Tarsus'taki golf sahası ve iki otel için yatırım bedelimiz 100 milyon dolar olacak. Onun dışında Kıbrıs'taki projemizin yatırım bedeli tek başına 100 milyon dolar. Bunun dışında Balkanlar, Orta Avrupa ve ABD'de otel satın almalar için çalışmalar yapıyor ve fırsatlar kolluyoruz" dedi.

Özdemir, Limak olarak Avrupa yakasında da yer baktıklarını, kendi markalarına layık bir yatırımı da Avrupa yakasında yapacaklarını, bu yatırımın 5 yıldızlı otel olacağını bildirdi.

"New York'ta iki otel grubu ile görüşmeler sürüyor"

Limak International Hotels&Resorts Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu ise Limak Eurasia'nın şehir otelciliğinde yeni bir anlayışı temsil ettiğini, 5 yıldızlı bir otel olmasının yanı sıra şehir otelciliğinde premium hizmetler sunduğunu kaydetti.

Kavaloğlu, Avrupa yakasında otel inşaatı yapacak arazileri bulunmadığına işaret ederek, Avrupa yakasında arayışlarının sürdüğünü, yatırım dönüşü iyi olacak her türlü teklife hazır olduklarını kaydetti.

ABD'nin New York kentinde iki otel grubu ile görüşmelerinin sürdüğünü bildiren Kavaloğlu, 6 aydır bu iki otel grubu ile flört halinde olduklarını, bu otellerden birinin inşaatının halen devam ettiğini, diğerinin ise inşaatının bittiğini belirtti.

Kavaloğlu, Türkiye'nin en hızlı büyüyen lüks otel zincirlerinden biri olduklarını belirterek, 2009'da bin 650 olan personel sayılarının 2011'de 2 bine ulaştığını söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir