Limak ve Bilgin 4 banka ile anlaşma imzalayacak

İki grup, Tatar ve Pembelik'te inşa edecekleri HES'ler için 4 banka ile kredi sözleşmesi imzalayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Limak ve Bilgin Grubu, Tatar ve Pembelik HES'in finansmanı için İş Bankası, TSKB, Yapı Kredi ve Ziraat Bankası konsorsiyumu ile kredi sözleşmesi imzalayacak.

Yapılan ortak açıklamada, Limak ve Bilgin Grubu'nun yüzde 50 ortaklıkları ile kurulan Darenhes Elektrik Üretimi A.Ş.'nin, Fırat Nehri'nin kolu olan Elazığ ve Tunceli il sınırlarındaki Peri Suyu üzerine Tatar HES ve Pembelik HES projelerini inşa ettiği belirtildi. Bu projelerin finansmanı için 23 Haziran'da Türkiye İş Bankası, Türkiye Sanayi ve Kalkınma Bankası (TSKB), Yapı Kredi Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası'ndan oluşan konsorsiyum ile kredi sözleşmesi imzalanacağı duyuruldu.

İmza törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Darenhes Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir, Bilgin Enerji Yatırım Holding ve Darenhes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vehbi Bilgin'in yanı sıra, Türkiye İş Bankası, Türkiye Sanayi ve Kalkınma Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası genel müdürlerinin katılacağı belirtildi. İmza töreninin Swissotel'de saat 10.00'da gerçekleştirileceği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir