Liste, tek kişinin iradesiyle şekillenmedi

Erdoğan, adayları belirlerken bir hafta yoğun bir çalışma yaptıklarını belirterek, şu anki 167 milletvekilinin listede bulunmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili aday listesinin asla bir tek kişinin iradesiyle şekillenmiş bir liste olmadığını vurguladı.

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, aday listelerinin hazırlanmasıyla ilgili partilerin ilgili kurullarının çok hassas çalışma ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, "Burada özellikle şunu vurgulamak istiyorum; listemiz asla ve asla bir tek kişinin iradesiyle şekillenmiş bir liste değildir. Bir haftalık çalışmamız, bir üst kurul çalışmasıydı. Ancak bu işin ta tabandan itibaren temayül yoklamalarıyla, teşkilatımızın en ücra köşesine kadar hepsinin iradesini kapsayan bir çalışma yapıldı" diye konuştu.

Oluşan listenin "son derece hassas bir biçimde ilgili tüm kesimlerin görüşü alınarak, hakkaniyet, liyakat ve ehliyet ölçüsü gözetilerek hazırlandığını" vurgulayan Erdoğan, "Biz bu listeyle sadece partimizi Mecliste temsil edecek milletvekillerini belirlemiş olmakla kalmıyoruz, aynı zamanda Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek, Türkiye'ye yeni hizmetler, eserler kazandıracak kadroyu da oluşturuyoruz" dedi. 

167 milletvekili listede yok

AK Parti'nin siyasette değişimin öncüsü bir hareket olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu yüzden listelerimizin oluşumuna da değişim ruhunu yansıtmaya çalıştık. Mevcut 167 milletvekilimiz listede bulunmuyor" dedi. 

Bazı isimlere yer verememenin burukluğunu yaşıyoruz

Erdoğan, "farklı özellik ve uzmanlık alanlarına sahip, birbirinden kıymetli aday adayları arasında tercih yapmakta zorlandıklarını" belirterek, bu süreçte eve gitme saatinin 01.00-02.00 olduğunu, son gece ise 03.30'a kadar çalıştığını söyledi. Erdoğan, 17-18 saat çalışma yaparak listeleri hazırladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"İstedik ki en idealini bulalım. Bununla ilgili bazı şeyleri arımızda bir kaç tefekkür ettik, tekrar geri döndük, tekrar üzerinde çalışmalar yaptık. Neticede 550 aday belirlemek gerekiyordu. Gönlümüzden geçen birçok isme listelerde yer verememenin içimizde bir burukluk oluşturduğunu da bu arada tabii ki ifade etmek zorundayım."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir