Loğoğlu'ndan Çağlayan'a "semitizm" cevabı

Loğoğlu, "CHP, insanlık suçu olarak kabul edilen anti-semitizmin her türlü tezahürüne karşıdır, bunu reddeder ve hangi vesileyle, nerede ve nasıl olursa olsun buna tevessül edenleri şiddetle kınar" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yazılı açıklamasında, Musevi vatandaşların son günlerde acı ve endişe verici bir biçimde yeniden gündem konusu yapıldığını ileri sürdü.  

"Hakkındaki yolsuzluk ve hırsızlık iddiaları sonucunda istifa etmek zorunda kalan eski bir AKP'li Bakan, Yahudilere, Zerdüştlere ve ateistlere yönelik ırkçı, suçlayıcı ve tehditkar ifadelerde bulunmuştur" görüşünü savunan Loğoğlu, şunları kaydetti: 

"CHP, insanlık suçu olarak kabul edilen anti-semitizmin her türlü tezahürüne karşıdır, bunu reddeder ve hangi vesileyle, nerede ve nasıl olursa olsun buna tevessül edenleri şiddetle kınar. Irkçılık suçtur ve hiçbir surette kabul edilemez. CHP ırkçılara karşı mücadele etmeyi bir görev sayar.  Yahudi, ateist, Zerdüşt ve farklı inançları benimseyen tüm yurttaşlarımız ülkemizin eşit haklara sahip vatandaşları ve ayrılmaz, saygın parçasıdırlar. Onların huzurunu ve güvenliklerini korumak devletin en önde gelen sorumluluğu olup, devlet adına iktidar gücünü kullananların ırkçı, hedef gösterici ve ayrımcı söylem ve davranışlardan özellikle ve özenle kaçınmaları gerekir. CHP, farklı inanç ve kökenlere sahip tüm yurttaşlarımızın yanındadır ve onlarla dayanışma halinde olmaya devam edecektir."