”LPG tankı standartlara uygun çıkmadı”

Konya Valisi Aydın, yurt binasında yaşanan olay hakkında konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KONYA - Konya Valisi Osman Aydın, Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde yurt binasının çökmesiyle ilgili idari soruşturmanın sürdürüldüğünü belirterek, "LPG tankı TSE standartlarına uygun olmadığı için ilgili firma hakkında suç duyurusunda bulunuldu" dedi.

Vali Aydın, yaptığı açıklamada, 1 Ağustosta Balcılar'da yurt binasının çökmesiyle ilgili olarak Vali Yardımcısı Abdullah Etil başkanlığında idari soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirtti.

Bugün Balcılar'a giden görevlilerin mağdurlar ve yakınlarıyla görüştüğünü, ifadelerine başvurduğunu söyleyen Aydın, idari soruşturmanın pazartesi gününe kadar tamamlanmasının beklendiğini kaydetti.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü görevlilerinin yurttaki LPG tankıyla ilgili inceleme yaptığını ve rapor hazırladığını bildiren Aydın, "Binanın, LPG tankından sızan gazın patlaması sonucu çöktüğü belirlendi. LPG tankı TSE standartlarına uygun olmadığı için ilgili firma hakkında suç duyurusunda bulunuldu" dedi.

Vali Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin de olayla ilgili çalışma yürüttüğünü ve ilgililerle görüştüğünü sözlerine ekledi.