Lübnan'la pazarlık söz konusu değil

Bakan Yıldırım, Lübnan'da Türk pilotların kaçırılmasına ilişkin, "Pazarlık söz konusu değil. Sadece onlarla Lübnan resmi makamları gerekli temasları kurdular" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZİNCAN - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Lübnan'da Türk pilotların kaçırılmasına ilişkin, "Pazarlık söz konusu değil. Sadece onlarla Lübnan resmi makamları gerekli temasları kurdular. Çalışma, görüşmeler bu yönde devam ediyor" dedi.

Refahiye'de bu yıl 15'incisi düzenlenen "Kültür ve Bal Festivali"ne katılmak üzere ilçeye gelen Yıldırım, vatandaşlarca karşılandı. Vatandaşlarla bir süre halay çeken Yıldırım, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Lübnan'da iki Türk pilotun kaçırıldığının anımsatılması üzerine Yıldırım, kaçırılma olayından sonra Dışişleri Bakanlığının gerekli diplomatik temasları başlattığını belirtti.

Görüşmelerin müspet yönde devam ettiğini kaydeden Yıldırım, "Ümit ederim bu çabalar kısa sürede olumlu sonuç verir ve pilotlarımız serbest kalır" dedi.

Yıldırım, bir soru üzerine "Pazarlık söz konusu değil. Sadece onlarla Lübnan resmi makamları gerekli temasları kurdular. Çalışma, görüşmeler bu yönde devam ediyor" ifadesini kullandı.