Lükssan Mobilya’da hedef, Hindistan ve Uzakdoğu ülkeleri

Firma, yeni pazarların ardından üretimin yarısını ihraç etmeyi planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKBAL FİDAN

KAYSERİ - Koltuk takımı, köşe takımı, oturma grubu ve kanepe olmak üzere soft grup üretimi ile mobilya sektörüne hizmet veren Lükssan Mobilya, ihracat odaklı satış stratejisi izliyor. Halen 22 ülkeye ihracat yapan firma, bu yıl Hindistan'ın yanı sıra Uzakdoğu ülkelerine de ihracat yapmayı hedefliyor. Firma, yeni pazarların ardından üretimin yarısını ihraç etmeyi planlıyor.

İhracat yaptıkları ülke sayısını artırmak istediklerinin altını çizen Lükssan Mobilya Sanayi Satış Koordinatörü Şahin Alparslan, “20 bin metrekare alana sahip üretim tesisimizde, 150 kişilik ekibimizle üretimi iç pazarın yanı sıra 22 ülkeye ihraç ediyoruz. Halen üretimin yüzde 35’ini ihracatla değerlendiriyoruz. Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Amerika kıtalarında bayiliklerimiz bulunuyor. Bu yıl Hindistan ve Uzakdoğu ülkelerine ihracat yapmayı hedefl iyoruz. Yeni pazarlarla ihracatımızı artırmak istiyoruz” dedi. 

Kalite ve sağlamlık vizyonuyla hareket ettiklerini söyleyen Şahin Alparslan, şöyle devam etti: “Güven ve ürün takip politikamızla hareket ederek, her geçen gün yatırımlarımızı artırıyoruz. Ar-Ge mobilya sektörü için çok önemli. Bu yüzden Ar-Ge çalışmalarına odaklandık. Modern çizgide günümüz gereksinimlerini karşılayarak, ergonomik tasarımları müşterilerimize sunmak için firma olarak gayret gösteriyoruz.” 

Sektörün sorunlarına da değinen Şahin Alparslan, kalifiye eleman bulmak sıkıntı yaşadıklarını iletti. Ayrıca pazarda son dönemde kısmi bir daralmanın yaşandığı tespitini de yapan Alparslan, şunları kaydetti: “Yapmamız gereken pazardaki mevcut yerimizi muhafaza etmek. Mevcut pazarlardaki daralmayı farklı pazarlara yönelerek, üretim kapasitemizi doldurmalıyız. Biz, ‘Rahat bir dünya' sloganı ile ürünlerimizi daha geniş kitleye ulaştırmaya çalışıyoruz.”