”Madenlerimizi yeni ürünlere dönüştürmeliyiz"

Erdoğan, Beypazarı'ndaki mitinginde bor ve trona madenleriyle ilgili konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BEYPAZARI  - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bor ve trona madenleriyle ilgili, "Dünyada stratejik öneme sahip bu çok önemli iki maden rezervimizle hep övündük, sürekli konuştuk ama bunları mamül hale ya da yarı mamül hale getirmede maalesef el ovuşturduk. Şimdi bu madeni etkin bir şekilde çıkarmak, katma değer oluşturacak şekilde yeni ürünlere dönüştürmek gerekiyor" dedi.

Beypazarı'nda ETİ Soda A.Ş Soda Külü Üretim Tesisleri açılış törenine katılan Erdoğan, "Teknolojiye yapacağınız yatırımlarla araştırma-geliştirme çalışmaları ile bu madene olan talebi arttırmak da bir o kadar önem arz ediyor. İşte burada, şimdi o başarılıyor" diye konuştu.

"Türkiye'nin on yıllar boyunca yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle övündüğünü ancak bu zenginliklerin son yıllara kadar hep atıl kaldığını" ifade eden Erdoğan; "Ama şimdi artık bu dönem geride kaldı. Hapsine birden sarılıyoruz, hepsini birden hayata geçiriyoruz. Geçirmek zorundayız. Ülkemizin geleceği için, milletimizin geleceği için, gelecek nesillere böyle bir Türkiye bırakmak için bunu yapmak zorundayız" dedi.