Mahalli idareler tahvil için izin alacak

Mahalli idareler ve iktisadi teşebbüsler yurt içi piyasalarda tahvil ihracı için Hazine Müsteşarlığından izin alacak. İzin hazine garantisi anlamına gelmeyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Mahalli idareler ile bağlı kuruluşlar ve iktisadi teşebbüsler yurt içi piyasalarda tahvil ihracı için Hazine Müsteşarlığından izin alacak. Hazine Müsteşarlığının, Genel Yönetim Kapsamındaki Mahalli İdareler ile Bunların Bağlı Kuruluşları ve İktisadi Teşebüsslerinin Yurtiçi Piyasalarda Yapacakları Tahvil İhraçlarının İzin Sürecine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmeliği, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, mahalli idarelerin çıkardıkları vadesi bir yıldan az olmayan tahvillerin ihracı, iznin ardından bir yıl içinde yapılacak. Hazine Müsteşarlığı tarafından izin verilmesi, Hazine garantisi sağlandığı anlamına gelmeyecek.

Başvurunun yapılacağı tarih itibarıyla Müsteşarlığa vadesi gelmiş yükümlülüklerinden ödenmemiş borcu bulunanlar başvuramayacak. İhraççı, iznin ardından bir yıl içinde tahvil ihracını gerçekleştirecek. İhracın bu süre içinde gerçekleştirilmemesi halinde ihraçcı, yeniden başvuruda bulunacak. Müsteşarlık tarafından verilen izne istinaden ihraç edilen tahvilin kullanımı, bütçeleştirilmesi ve muhasebeleştirilmesinden ve bu tahvil ile finanse edilecek yatırımlar kapsamındaki iş ve işlemlerden ilgili ihraççı sorumlu olacak.

Müsteşarlığın yapacağı değerlendirmeler, ihraççı tarafından ibraz edilen bilgi ve belgelerle sınırlı olacak. Söz konusu bilgi ve belgelerin temini ve doğruluğundan da ihraççı sorumlu olacak. Yönetmelik kapsamında tahvil ihracı için izin isteyen ihraççının talebi değerlendirilirken, ihraççının önceki tahvil ihraçlarında bu yönetmelik hükümlerine uyum şartı aranacak. Müsteşarlıktan izin alınmaksızın tahvil ihracının gerçekleştirilmesi durumunda, ilgili kanunlar çerçevesinde idari para cezası uygulanacak.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir