Makam araçlarında LPG tasarrufu

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesi belediye başkanı Saatcı, aralarında makam aracının da bulunduğu belediyeye ait bazı araçlara tasarruf için LPG sistemi taktırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AMASYA  - Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Mustafa Saatcı, aralarında makam aracının da bulunduğu belediyeye ait bazı araçlara tasarruf için LPG sistemi taktırdı. Saatcı, yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin gelir gider hesabını iyi yapması gerektiğini belirterek, bu kapsamda makam aracıyla birlikte belediyeye ait 18 aracın 4'üne LPG sistemi taktırdığını söyledi.

Belediyenin gelirlerini en iyi şekilde harcayarak tasarruf etmeye çalıştıklarını anlatan Saatcı, "Araçlarımıza LPG dönüşümü taktırdıktan sonra yakıtta yüzde 60'a varan tasarruf sağladık. Bunun diğer belediyelere de örnek olmasını istiyoruz" dedi. Vatandaşlardan olumlu tepkiler aldığını ifade eden Saatcı, "Belediye başkanlarının bindiği araçlar diğer araçlara nazaran daha lüks sayılmakta. Vatandaşların bazıları (böyle lüks bir araca tüp takılır mı) diye soruyor ama birçoğu da bunu takdir ediyor" diye konuştu.

Harcadıkları her kuruşta "tüyü bitmemiş yetimin hakkı" olduğunu dile getiren Saatcı, "Bu gelirleri korumamız lazım. Vatandaşlarımız makam aracıma dahi tüp taktırarak yaptığımız tasarrufu duyduklarında şaşkınlık yaşıyor. Uzun vadede tükettiğimiz yıllık yakıt ile bizim ölçeğimizdeki bir belediye karşılaştırıldığında mutlaka bu fark anlaşılacaktır. Ayrıca kendi otomobilim de LPG'li" ifadelerini kullandı.

Birçok yere yürüyerek gidiyor

Saatcı, halkın içinden çıkmış biri olarak insanlarla birebir olmayı ve kent merkezinde çoğu zaman yürümeyi tercih ettiğini anlatarak, şunları kaydetti: "Bu sayede insanlarla yaptığımız çalışmaları ve eksiklerimizi konuşma imkanı buluyoruz. Personelimize de tasarruf için aynı hassasiyeti göstermeleri yönünde örnek olmaya çalışıyorum. Araçla bir yere gidilmesi gerekiyorsa gidilmeli ancak bunun haricinde devletin yakıtı boşa harcanmamalı düşüncesindeyiz."

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir