Makamında öldürüldü

SGK Muğla İl Müdürü Şahin uğradığı silahlı saldırı sonucu ölürken, saldırgan güvenlik güçlerine teslim oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 MUĞLA - SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin, aynı kurumda çalıştığı belirtilen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Saldırgan, bir süre çalışanları rehin aldıktan sonra güvenlik güçlerine teslim oldu. 

 SGK müdürü makamında öldürüldü

Alınan bilgiye göre, saat 09.30 sıralarında binanın 2. katındaki toplantı salonunda, İzmir, Manisa, Balıkesir, Uşak, Denizli ve Aydın SGK il müdürlerinin katıldığı "SGK İl Müdürleri Aylık Koordinasyon Toplantısı"nda bulunan Şahin'e aynı kurumda şef olarak çalıştığı belirtilen H.S. silahla ateş açtı. Şahin, saldırı sonucu hayatını kaybetti.

"Namusumla çalıştım, çalışmaya devam edeceğim"

Aralarında il müdürlerinin de bulunduğu bazı kurum çalışanlarını rehin alan zanlı, binanın penceresine çıktı. H.S, bina önünde bekleyen basın mensuplarına ve vatandaşlara, "Namusumla çalıştım, çalışmaya devam edeceğim" diye bağırarak içeri girdi.

H.S, bu konuşmasının ardından yaklaşık 15 dakika sonra güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bu arada, H.S'nin rehin aldığı 5 il müdüründen 2'sinin şüphelinin dalgınlığından yararlanarak dışarıya çıkmayı başardığı, içeride kalan ve zanlının teslim olmasından sonra kurtarılan 3 rehinenin ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

H.S, kurşun geçirmez yelek giydirilerek Özel Hareket Timleri eşliğinde il müdürlüğü binasından çıkarılarak Muğla Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bu sırada bina önünde toplanan çok sayıda vatandaş, H.S'nin bulunduğu aracın önünü kesmek istedi.

Naci Şahin'in cenazesi, savcı ve güvenlik güçlerinin incelemesinin ardından otopsi amacıyla Muğla Devlet Hastanesi morguna götürülecek.

Kınama cezası almış

Zanlı H.S'nin bir süre önce SGK Başkanlığı merkez disiplin kurulunca "kınama" cezası aldığı öğrenildi.

Cezaya dayanak gösterilen giriş-çıkış kartını güvenlik görevlisine bırakarak okuttuğu yönündeki iddiaya yanıt veren H.S, görevi gereği geç saatlere kadar hizmet binası dışında olması ve mesailerin giriş-çıkış kayıtlarına göre ödenmesi nedeniyle kartını güvenlik görevlisine bırakarak bu konuda yaşadığı sıkıntıyı çözmeyi düşündüğünü belirtti.

Bir görev dönüşü görevliden kartını istediğinde "kartının il müdürü tarafından alındığının" bildirildiğini anlatan H.S, bu gelişme üzerine yaşamış olduğu stres nedeniyle gece rahatsızlanarak devlet hastanesi acil servisine başvurduğunu ve kendisine 3 gün istirahat verildiğini kaydetti.

H.S, il müdürü Şahin ile yaptığı görüşmede ise "kartını bırakmasının yanlış olduğu ve bir daha bırakmaması" yönündeki uyarıya istinaden kartını bir daha bırakmadığını bildirdi.

Zanlı, cezaya ilişkin sunduğu savunmada, "asılsız ve mesnetsiz" sözlü serzeniş ve yakınmalar doğrultusunda açılan soruşturmayla kendisine verilen "kınama" cezasının, yaptığı çalışmalar ve iddiaların asılsız olması nedeniyle ağır, haksız ve kişisel olduğunu öne sürdü.

'Ne haber Naci' diyerek ateş etti

Olaya tanık olan Balıkesir SGK İl Müdürü Cem Dinç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Şüpheli bir anda içeri girdi. 'Ne haber Naci' diyerek silahla başına bir el ateş etti. Panikle dışarı çıkmaya çalıştık. Korkunç bir olaydı" dedi.

Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, Belediye Başkanı Osman Gürün, vali yardımcıları Faruk Necmi Kurt ve Rıfat Ata ile Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş da olay yerinde incelemelerde bulundu.

Öte yandan, olay yerinde fenalaşan Naci Şahin'in eşi Saliha Şahin, Muğla Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir