Makine Sektöründe ihracat hedefi 100 milyar dolar

Ergün, Makine Sektörü Strateji Belgesi'ni şubat ayında hükümet belgesi haline getireceklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, hazırladıkları Makine Sektörü Strateji Belgesini şubat ayında Yüksek Planlama Kurulu kararıyla hükümet belgesi haline getireceklerini bildirdi.

Bakan Ergün, makine sektör temsilcileriyle Abant'ta bir araya geldi. Toplantıya Makine Ve Aksamlar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kibar, akademisyenler ve makine sektörü temsilcileri katıldı.

Toplantıda sektörün sorunları, ileriye dönük yol haritası, sektörde rekabetçi olmanın yolları ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Makine Strateji Belgesi ele alındı.

Toplantıya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bakan Ergün, Makine Sektörü Strateji Belgesi'ni geçtiğimiz günlerde Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ele aldıklarını, Şubat ayı içerisinde gerekli gözden geçirmeleri yaparak, Yüksek Planlama Kurulu'na sunmuş olacaklarını söyledi.

Makine sektörünün tüm sektörler için kilit öneme sahip olduğunu ifade eden Ergün, bu sektördeki gelişmenin ve teknolojik ilerlemenin tüm sektörlere yansıdığını, bu nedenle makine sektörünü çok stratejik bir sanayi kolu olarak gördüklerini kaydetti.

Türkiye'de makine sektörünün kalitesiyle, yaptığı ihracatla ve dünya piyasalarına açılmasıyla kendini ispat etmiş bir sektör olduğunu ifade eden Ergün, Türk makine sektörünün aynı zamanda gelişmeye çok açık bir sektör olduğunu belirtti. Makineciliğin bir kültür olduğunu ve 3-5 yıl içinde kurulup, geliştirilecek bir sektör olmadığını belirten Ergün, "Biz bu kültüre sahibiz. Şimdi önümüze çok önemli bir hedef koyduk. 2023 yılında makine sektöründe 100 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Bakanlık olarak hazırladığımız Makine Strateji Belgesi de bu hedefe ulaşmamızda önemli bir zemin olacaktır" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir