Malatya'da 7 katlı bina çöktü

Malatya'da daha önce boşaltılan 7 katlı bina çöktü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Malatya'da altında 2 işyerinin bulunduğu 7 katlı boş bir bina çöktü. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, boş olan binada herhangi bir can kaybının olmadığını açıkladı.

Enkazdan ilk görüntüler için tıklayın

Alınan bilgiye göre, Cengiz Topel Caddesi'ndeki bina, saat 10.15 sıralarında büyük bir gürültüyle çöktü.

Binanın giriş katında işyerlerinin olduğu ve enkaz altında insanların bulunabileceği belirtildi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve arama kurtarma ekibi ile ambulans sevk edildi.

Enkazda kimse yok bilgisi

Malatya Valisi Ulvi Saran, çöken 7 katlı binanın enkazı altında kimse olmadığı yönünde bilgi aldıklarını söyledi.

Saran, Paşaköşkü Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'nde çöken 7 katlı binanın enkazında incelemelerde bulundu.

Gazetecilere açıklama yapan Saran, ellerine ilk ulaşan bilgilere göre, iş yerlerinin kapalı olduğunu, bu nedenle enkaz altında kalan kimsenin olmadığını ifade etti.

Bütün ihtimalleri göz önüne alarak çalışmalara arama kurtarma şeklinde devam ettiklerini anlatan Saran, "Umarız can kaybı yaşanmaz" dedi.

Daha sonra olay yerine gelen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da kentte bulunan eski binaların tespiti ve yıkımı için çalışmaların sürdüğünü, bu binanın da uzun süredir mahkemelik olan bir bina olduğunu belirtti. Çakır, olayda can kaybı olmadığı bilgisini aldıklarını, bunun sevindirici olduğunu dile getirdi.

Çakır, bundan sonra da kente eski ve yıkılma riski olan binalarla ilgili daha titiz çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Malatya'da bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın incelemelerinin de sürdüğü belirtildi.

Şu ana kadar can kaybı yok

Bu arada Malatya İtfaiye Müdürü Hanefi Acar, daha önce boşaltılan binanın altında oto lastik tamircisi ile TEKEL bayinin bulunduğunu söyledi. Acar, oto lastik tamircisinin çökme öncesi kendini kurtardığını öğrendiklerini belirterek, "Görgü tanıkları TEKEL bayisinde çalışan bir kişinin göçük altında kalmış olabileceğini söylediler. O yönde çalışmalar sürüyor" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise binanın boş olduğunu söyledi ve herhangi bir can kaybının bulunmadığını açıkladı.

 

Bina çökme tehlikesiyle boşaltılmıştı

Malatya'da çöken 7 katlı binanın altında kalan olup olmadığı araştırılıyor.

Cengiz Topel Caddesi'ndeki 7 katlı binanın, çökme tehlikesi nedeniyle bir süre önce boşaltıldığı, binanın altında biri oto lastikçisi olmak üzere 3 dükkanın bulunduğu belirtildi.

Oto lastikçinin çökme sırasında boş olduğu belirlenirken, diğer 2 dükkanda kimse olup olmadığı henüz tespit edilemedi.

Bu arada, olay yerinde bulunan bir kadın, adının "Kaan" olduğunu belirttiği oğlunun caddeden geçerken binanın çöktüğünü gördüğünü, sonra telefonla aramasına rağmen oğluna ulaşamadığını söyleyerek gözyaşı döktü.

Bu konularda ilginizi çekebilir