Malezya 'ortak otomobil' teklif etti

Malezya Başbakanı Abdülrezzak, Türkiye- Malezya modelli otomobil üretimi için işbirliği önerisinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Malezya Başbakanı Necip Abdülrezzak, otomotiv sektöründe, diğer ülkelere de ihraç edilebilecek bir Türkiye-Malezya modeli üretmek üzere ortak bir girişim başlatmanın düşünülebileceğini kaydetti.

DEİK/Türk-Malezya İş Konseyi tarafından, TOBB işbirliğinde Malezya Başbakanı Necip Abdülrezzak ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılımıyla bir yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

Abdülrezzak, toplantıda yaptığı konuşmada, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda aldıkları kararlara ilişkin bilgi verdi.

İki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının ve stratejik işbirliği anlaşmasının bu yılın sonunda Erdoğan'ın, Malezya ziyareti sırasında imzalanmasının mümkün olabileceğini belirten Abdülrezzak, bunun, her iki tarafın iş dünyası için de ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesi iradesini ortaya koyan önemli bir işaret olduğuna dikkati çekti.

Bununla birlikte ticaret ve yatırım ilişkilerinin potansiyelin altında olduğunu vurgulayan Abdülrezzak, işbirliği alanlarına değinerek, "Birkaç olasılıktan bahsettik. Başbakan Erdoğan otomotiv sektöründen bahsetti. Türkiye bu sektörde çok güçlü. Diğer ülkelere ihraç edilebilecek bir Türkiye-Malezya modeli üretmek üzere ortak bir girişim başlatmayı düşünebiliriz" diye konuştu.

Petrol ve gaz ile savunma sektörlerindeki işbirliği olanaklarına da işaret eden Malezya Başbakanı, "Türkiye sadece batıya bakmamalı, doğuya da bakmalı. Malezya, Asya'daki büyük pazarlara giriş kapısı oluşturuyor. Çin, Güney Kore, Japonya ile yakın ilişkileri var" dedi.

Toplantıda Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türk-Malezya İş Konseyi Başkanı Nail Kurt ile işadamları hazır bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir