Mali Kural yasalarla dayatılmamalı

Erdoğan, "Bana göre 'Hayır' diyenler darbe anayasasını savunduklarına göre darbecidir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mali Kural'ın yasalarla dayatılmaması gerektiğini ve IMF'den sıyrılan Türkiye'nin kendi içinde bir IMF oluşturmasının anlamı olmadığını söyledi.

NTV'deki programda Mali Kural konusundaki sorular üzerine Erdoğan, 7.5  yılda mali disiplinden taviz vermediklerini, istikrarı, güveni bu şekilde sağladıklarını belirtti.

Yatırımların süratle yapılması gerektiğini, aksi halde kalkınma ve büyümenin hızlandırılamayacağını söyleyen Erdoğan, "Mali Kural yasalarla niye dayatılsın? Şu an dursun, erteleyelim, bunu daha sonra gündemimize alalım. Ama biz şu anda tam sıçramayı yapacağımız bir dönemde kendimizi bunlarla bağlamayalım. Çünkü Türkiye'nin yatırımlarla ayağa kalkması lazım'' diye konuştu.

"Devlet Bakanı Ali Babacan ile bu konuda görüş ayrılığı olup olmadığı" yönündeki soru üzerine Erdoğan, "Görüş ayrılığı olabilir, her zaman olur. Görüş ayrılığı olmaması diye bir şey yok ama sonunda nihai olarak başbakan bir şey söyler ve orada bu iş noktalanır" dedi.

"Hayır diyen darbecidir"

Erdoğan, daha önceki bazı açıklamaları anımsatılarak, "Sizce hayır diyenler darbeci mi olacak?" sorusu üzerine, "Bana göre darbe anayasasını savunduklarına göre darbecidir" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "O zaman diyelim ki sizin anketlerinize göre, en son yaptığınız açıklamada, yüzde 55-45. Yüzde 45'inin darbeci olduğu bir ülkede yaşamak nasıl bir duygu?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Bakın ben ne diyorum? Bu darbeci zihniyeti desteklediklerini savunuyorum. Şimdi, normal zamanda ne söyleniyordu? 'Biz darbe zihniyetine karşıyız. Dolayısıyla bu darbe anayasasının değişmesi gerekir' diyorlardı. Şimdi bunu söyleyenler, nasıl oluyor da kalkıp da darbe zihniyetinin ortaya koyduğu böyle bir anayasayı destekliyorlar?

Altın musluk tartışması

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eviyle ilgili konuları sürekli dile getirdiğine işaret etti. Eğer samimiyse Kılıçdaroğlu'nu, bahsettiği eve gazetecilerle birlikte davet edebileceğini, evde altın musluk bulunup bulunmadığının, gazetede yayımlanan fotoğrafların doğru olup olmadığının görülebileceğini belirten Erdoğan, "Eğer bu söylenenler yoksa, acaba kendisi şu anda bulunduğu makamı bırakmaya hazır mı? Çünkü siyasette söz ağızdan çıkar, çıktıktan sonra onun mahkumu olursun" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir