Maliye Bakanı da aynı görüşte

Şimşek, Başbakan'ın "Sıcak para akışını kontrol altına almak şart. Bunu kontrol dışı tutarsanız ondan sonra siz kontrole girersiniz." şeklindeki açıklamalarına katıldığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  – Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sıcak para akışını kontrol altına almak şart. Bunu kontrol dışı tutarsanız ondan sonra siz kontrole girersiniz. Sizin durumunuz daha felaket olur” şeklindeki açıklamalarına katıldığını belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın 2011 yılı bütçeleriyle 2009 yılı kesinhesap görüşmelerine öğlen arası verildi. Komisyon çıkışı Bakan Şimşek’e Başbakan Erdoğan’ın “sıcak paraya” yönelik açıklamaları ve ne tür önlemler alınabileceği soruldu. “Biz ülke olarak Türkiye’nin üretim kapasitesine katkıda bulunacak, ihracatı, istihdamı destekleyecek, refah artışına katkı sağlayacak uzun vadeli ve kalıcı küresel doğrudan sermayeyi tercih ediyoruz” diyen Bakan Şimşek, bunun artırılması için yoğun gayret içinde olduklarını belirtti. Başbakanın sözlerini değerlendirirken hangi bağlamda, hangi anlamda söylediğine de bakmak gerektiğinin altını çizen Bakan Şimşek, “Sıcak paraya önlem nasıl olabilir ve Tobin Vergisi gündeme gelebilir mi” şeklindeki soruları ise yanıtsız bıraktı. Başbakan Erdoğan, Arap Bankalar Birliği’nin Lübnan’da düzenlenen toplantısında sıcak paraya yönelik olarak önemli mesajlar vermişti. Başbakan “Sıcak para akışını kontrol altına almak şart. Bunu kontrol dışı tutarsanız ondan sonra siz kontrole girersiniz. Sizin durumunuz daha felaket olur” diye konuşmuştu.

'Elektrikli otoya vergi' için çalışıyoruz

Bu arada Bakan Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelişi sırasında, gazetecilerin elektrikli otomobillerde özel tüketim vergisi uygulamasının nasıl olacağı sorusu üzerine şunları söyledi:

"O konuya ilişkin bizim bir çalışmamız var. Çalışmaya nihai şeklini vermedik. Tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Tabii ki çevre ile ilişkili olarak, kaygılarla ilgili olarak, elektrikli otomobillerin  vergilendirilmesi üzerinde çalışıyoruz. Son halini vermediğimiz için şu anki tartışmaların çoğu farazi."

Beyan edilmeyen 1.1 milyar TL vergi tespit edildi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir