Maliye'nin baş hesap uzmanı, trenden düşüp öldü

Erdoğan Topalhocaoğlu, Cankurtaran İstasyonu'nda trenden perona düşerek can verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Maliye Bakanlığında baş hesap uzmanı olarak görev yapan Erdoğan Topalhocaoğlu (58), Cankurtaran İstasyonu'nda trenden perona düşerek öldü.

Alınan bilgiye göre, dün Halkalı-Sirkeci seferini yapan banliyö trenine binen Topalhocaoğlu, Cankurtaran İstasyonu'nda trenden perona düştü.

Başını beton zemine çarpan Topalhocaoğlu, Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yaklaşık 8 saat süren bir ameliyat geçiren Topalhocaoğlu, kurtarılamadı.

Yeğeni Tayfun Şentürk, yaptığı açıklamada, Topalhocaoğlu'nun işe gitmek için bindiği trenden düşerek başından ağır yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamadığını söyledi.

Mesleği dolayısıyla Erdoğan Topalhocaoğlu'nun ölümünün nasıl gerçekleştiği konusunda çeşitli iddialar bulunduğunu ifade eden Şentürk, Topalhocaoğlu'nun cüzdan, saat ve altın yüzük gibi şahsi eşyalarının üzerinden çıktığını, cep telefonunun ise bulunamadığını anlattı.

Cep telefonunun kapkaççılar tarafından çalınmış, Topalhocaoğlu'nun da kapkaççıların peşinden koşarken düşmüş olabileceğine işaret eden Şentürk, olayla ilgili görgü tanığı bulunmadığını ifade etti.

Şentürk, Topalhocaoğlu'nun cesedine Adli Tıp Kurumunda otopsi yapıldığını ve sonucun 3 gün sonra açıklanacağının söylendiğini kaydetti.

Topalhocaoğlu için daha önce 2 dönem başkanlığını yaptığı Maliye Hesap Uzmanları Derneği önünde tören düzenlendiğini kaydeden Şentürk, Burdur'a gönderilen cenazenin, yarın Ulu Cami'de cuma namazı vakti yapılacak törenin ardından defnedileceğini bildirdi.

Olayla ilgili çalışma başlatan polisin, Topalhocaoğlu'nun, cep telefonunu çalan kapkaççıların peşinden koşarken düştüğü iddiasına ilişkin araştırmasının sürdüğü öğrenildi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Topalhocaoğlu, Georgetown Üniversitesinde ''Uluslararası Ekonomi'' dalında yüksek lisans, İstanbul Üniversitesinde ise ''Uluslararası İşletmecilik'' alanında doktora yaptı.

Maliye Bakanlığında baş hesap uzmanı olarak görev yapan Topalhocaoğlu'nun, Boğaziçi ve Işık üniversitelerinde de ders verdiği öğrenildi.