Mango Gıda, 2.5 milyon lira kar için bedelsiz hisse verecek

Şirket, 2.5 milyon lira dönem karının ortaklara nakit temettü olarak dağıtılmayarak, çıkarılmış sermayeye eklenmesine karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gıda tedarikçisi Mango Gıda, 2 milyon 476 bin 489 lira dönem karının, ortaklara nakit temettü olarak dağıtılmayarak çıkarılmış sermayeye eklenmesine ve paydaşlara bedelsiz hisse olarak verilmesine karar verdi.

Mango Gıda açıklamasına göre, 2010 yılının değerlendirildiği genel kurul toplantısı yapıldı.

Şirket yönetimi, Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına göre düzenlenerek bağımsız denetimden geçmiş konsolide finansal tablolarına göre 2010 yılı faaliyetleri sonucunda elde etmiş olduğu karından geçmiş yıl zararları ve ilgili yasalara göre ayrılması gereken yedek akçeler düşüldükten sonra ulaşılan dağıtılabilir 2 milyon 476 bin 489 lira dönem karının, ortaklara nakit temettü olarak dağıtılmayarak, çıkarılmış sermayeye eklenmesine ve paydaşlara bedelsiz hisse olarak verilmesine, kalan dönem karının olağanüstü yedek olarak ayrılmasına oybirliği ile karar verdi.

Ayrıca, iç kaynaklardan da 9 milyon 408 bin 153 lira hisse senedi ihraç primi, 115 bin 358 lira geçmiş yıl karından olmak üzere 9 milyon 523 bin 511 lirasının çıkarılmış sermayeye eklenmesi ve böylece dönem karından eklenenle birlikte toplam 12 milyon liranın çıkarılmış sermayeye eklenmesi ve paydaşlara bedelsiz hisse olarak verilmesi yönündeki yönetim kurulu kararı hakkında genel kurula bilgi verildi.

Artırım işleminin mayıs ayı sonuna kadar gerçekleştirilmesi ve gerekli prosedürün tamamlanması için yönetim kuruluna yetki verilmesi oybirliğiyle kararlaştırıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir