Mansur Yavaş YSK'ya başvurdu

Mansur Yavaş, itiraz süresinin uzatılması için YSK’ya başvuruda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak sabah saatlerinde Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gitti. Bir süre içeride kalan Mansur Yavaş, açıklama yapmadan buradan ayrıldı. Yavaş’ın seçim sonuçları için itiraz süresinin uzatılması için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Parti merkezinde geçen Mansur Yavaş, başvuruyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Tutanakların kesinleştirilmemesi nedeniyle başvuru yaptıklarını belirten Yavaş, "Salı günü saat 5'e kadar kesinleşmez' diyor yasa. Onunla ilgili başvuruyu yaptık. Eğer kesinleşmeme yönünde karar verirlerse zaman kazanmış olacağız. Çünkü Salı günü 17.00'de kesinleştikten sonra itiraz hakkımız doğacak. 12 bin 400 tane tutanak tek tek inceleniyor" diye konuştu.

Yavaş, “Tutanaklar kesinleşirse, ilçelere itiraz hakkınız kalmıyor. Süreyi uzatmak istiyoruz, çünkü 12 bin 400 sandıktan bahsediyoruz" dedi.

Sonuçlar konusunda bir yorum yapmayacağını da ifade eden Yavaş, şöyle konuştu: "500 tane genç çalışıyor şu anda Ankaralı oyuna sahip çıkıyor. Kullanılan bütün oyları gözden geçiriyoruz. Yanlışlıkla, bilerek veya bilmeyerek sağa sola yazılan oylar var. Bunların bir kısmını tespit ettik. Buradaki derdimiz şu, Ankaralının bir tek oyu boşa gitmesin. Demokrasi yerini bulsun.”

Resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti'nin adayı Melih Gökçek yüzde 44.9, CHP'nin adayı ise 43.8 oy aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir