Ahmet Türk görevden uzaklaştırıldı

Belediye Başkanlarının gözaltına alınmasının ardından Van, Mardin ve Siirt Belediye başkanlıklarına kayyum atandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İçişleri Bakanlığı, Mardin Büyükşehir ve Siirt Belediye başkanlıklarına kayyum atadı.

İçişleri Bakanlığı tarafından bu sabah yapılan açıklamada Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Siirt Belediyesi'ne kayyum atandığı belirtildi. Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:

"Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, İçişleri Bakanlığı'nın 16.11.2016 tarihli kararı ile görevlerinden uzaklaştırılmışlardır. İçişleri Bakanlığı'nca; Mardin Valisi Mustafa Yaman Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın ise, Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişlerdir."

Van Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı

Van Büyükşehir Belediyesi'nde bu sabahın erken saatlerinde arama başlatılırken, DBP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı.

Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen terör soruşturması kapsamında bu sabah erken saatlerde Büyükşehir Belediye Binası'na gelen polis ekipleri binaya girdi. Binada arama başlatan ekipler, çevrede de önlem aldı. Bu arada Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediye başkanı Bekir Kaya da İpekyolu İlçesi'ndeki evine giden ekipler tarafından alınarak belediyeye götürüldü. Burada bir süre tutulan Başkan Kaya gözaltına alındı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya, daha önce KCK/PKK davasında 15 yıl hapis cezası almıştı.

Başkanlığa, Vali Taşyapan vekil olarak atandı

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına Van Valisi İbrahim Taşyapan vekil olarak atandı.

Tunceli Belediye Başkanı Bul tutuklandı

Tunceli'de yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 13 kişiden Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile HDP ve DBP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 12'si tutuklandı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, evlerinde yapılan aramaların ardından emniyete götürülen ancak sadece savcıya ifade vermek isteyen, Tunceli Belediye Başkanı Bul, HDP İl Başkanı Aslan Çağ, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, DBP İl Başkanı Murat Polat, DİSK Şube Başkanı Şükran Yılmaz, BES temsilcisi Musa Kılıç, Barış Grubu üyesi Aysel Doğan ve HDP il yöneticilerinin de olduğu 13 kişi, sevk edildikleri adliyede savcılıkça sorgulandı.

Savcılık sorguları tamamlanan bu kişilerden Aysel Doğan serbest bırakıldı. Diğer zanlılar ise mahkemeye çıkarıldı.

Belediye Başkanı Bul, Çağ, Taşkale, Polat, Yılmaz ve Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli, sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Vali yardımcısı kayyum olarak atandı

İçişleri Bakanlığı, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un bakanlık kararıyla görevinden uzaklaştırılarak, yerine Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner'in Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden Tunceli Belediye Başkanlığı'na yapılan görevlendirilmeyle ilgili şöyle denildi: "Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, İçişleri Bakanlığı'nın 17.11.2016 tarihli kararı ile görevinden uzaklaştırılmış olup; Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir."

Bu konularda ilginizi çekebilir