Marmara donacak

Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre hafta sonu en soğuk bölge Marmara.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye, Mart ayının ortalarına kadar soğuk havanın etkisinde kalacak. Hafta sonu İstanbullular üşümeye devam edecek, 2 gün poyraz kuvvetli, yarın ortta kuvvette yağmur var, sıcaklık dışarıda 3-4 derece hissedilecek, yarın akşam Çatalca ve yüksek yerlere kar yağabilir. Pazar günü tek fark yağışın zayıflayacak olması, hava yine soğuk.

Ankara hafta sonu bulutlu, yağış hafif, sıcaklık 8 derece olacak. Yarın İzmir bulutlu, rüzgar nedeniyle sıcaklık en fazla 10 derece hissedilecek, Adana hafta sonu boyunca sağanak yağmurlu.

Marmara'da yarın poyrazın hızı 50 kilometreye kadar çıkacak, sıcaklık dışarıda 3-4 derece hissedilecek. Trakya 1 derece, bölgedeki orta şiddette kar balıkesir ve Çanakkale'nin yükseklerini de etkileyecek.

İç Anadolu yarın 4 derece soğuyacak, hava kapalı, Eskişehir-Kırşehir arasında fazla yağış yok ama Konya, Kayseri ve Niğde'de devam edecek, Sivas kar altında.

Ege'de yarın yağmur zayıf, hava yine kapalı. Pazar günü Muğla, Marmaris ve iç kesimlerde yağmur yine kuvvetlenecek, bölgede sıcaklık 12 derecenin altında, hissedilen 8-10 dereceyi geçmiyor.

Akdeniz ve Güneydoğu'da sağanaklar zaman zaman artarak sürecek, yarın Mersin, Adana, Diyarbakır ve Mardin'de yağış daha kuvvetli.

Doğu Anadolu'da yarın yoğun kar yağışına dikkat! Hakkari, Siirt ve Van'da kar yağışının şiddeti daha fazla, köy yollarında ulaşım sağlanamayabilir.

Karadeniz'de yağış yarın daha etkili, pazar günü hafifleyecek. Yağmurun yarın en kuvvetli yağacağı kesim Samsun, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin. Yaylalar ve bayburt boyunca ise kar yağacak.

Bodrum sular altında

Turizmin en önemli merkezlerinde Bodrum'da son 24 saatte metrekareye yaklaşık 42 kilogram yağış düştü.

Etkili yağış nedeniyle Bitez beldesindeki derenin taşması sonucu yollarda büyük su birikintileri oluştu.

Bodrum kent merkezindeki bazı sokaklarda da büyük su birikintileri göze çarpıyor. Yağış nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Ege'de fırtına

Bu arada, Ege Denizi'nde bugün başlayan poyrazın fırtınaya dönüşerek yarın gece saatlerine kadar kadar etkili olacak.

Bugün öğle saatlerinden itibaren esmeye başlayan poyraz kuvvetlenerek saatte 71 kilometre hıza çıkacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir