Marmara'da yağış uyarısı

Sıcaklık kuzey, iç ve batı kesimlerde artacak, Marmara, Ege, Akdeniz'de sağanak yağış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA – Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde güneyli rüzgarla birlikte 3 ila 5 derece artacak. Ülke geneli parçalı ve çok bulutlu geçecek. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülke geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Bolu, Düzce, Karabük, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ilk saatlerde Van ve Hakkari çevrelerinin ise hafif kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların Kıyı Ege ile zamanla Marmara'nın batısı ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Kuzey Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Ege ve Batı Akdeniz' de kuvvetli (50-70 km/s), Marmara' da kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 
Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde güneyli rüzgarla birlikte 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. 
Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Ege ve Batı Akdeniz' de kuvvetli (50-70 km/s), Marmara' da kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 
 
Yağışların; Kıyı Ege ile zamanla Marmara'nın batısı ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), Kuzey Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-75 yer yer 76-100 kg/metrekare) olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Yerel su baskını, ani sel, taşkın, yıldırım, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 
 
Rüzgarın Ege ve Batı Akdeniz' de kuvvetli (50-70 km/s), Marmara' da kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, kara ve deniz ulaşımında aksamalar, vb.) ilgili ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor. 
 
[PAGE]
 
Bazı illerde hava durumu
 
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (17) 
ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu (11) 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. (16) 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı (15) 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürütlülü sağanak yağışlı (15) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (14) 
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde hafif kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek (7) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu (3) 
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu (11) 
 
[PAGE]
 
Bölgelerde hava durumu
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 
 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-75 yer yer 76-100 kg/metrekare), öğle saatlerinden sonra bölgenin batısı ile (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) zamanla İstanbul çevresinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 
 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve kıyılarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), Kuzey Ege kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (50-75 yer yer 76-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. 
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden itibaren Mersin ve gece saatlerinden itibaren bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak esecek. 
 
İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla güney ve batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman ve Çankırı çevreleri yağmurlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. 
 
BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Karabük, Bolu ve Düzce çevrelerinin yağmurlu geçecek. 
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. 
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Van ve Hakkari çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek. 
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinde Adıyaman ve Şanlıurfa'nın kuzeyi ile gece saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri sağanak yağışlı geçecek.