Marmarabirlik, Irak'a açıldı

Irak'a ilk zeytin ihracatını yapan Marmarabirlik'in pazar sayısı 27'ye ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Sofralık zeytin üretiminde büyük pay sahibi kuruluşlardan Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), Irak'a ilk zeytin ihracatını gerçekleştirdi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yazılı açıklamasında, satış odaklı yeni stratejiyle şimdiye kadar ulaşılmamış pazarları zorladıklarını belirtti.

Asa, geçtiğimiz yıl 5 bin 374 ton sofralık zeytin ihracatı karşılığında 21 milyon 355 bin dolar döviz girdisi sağladıklarını kaydederek, "Şimdiye kadar ABD'den Yeni Zelanda'ya, Güney Afrika'dan Finlandiya'ya kadar dünyanın dört bir yanına zeytin ihracatı yapan Marmarabirlik'in, yeni pazar arayışları sonuç veriyor" dedi.

Son olarak Irak ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve Erbil'e 20 bin dolar tutarında ürün gönderildiğini bildiren Asa, şu bilgileri verdi:

"Irak'a ilk aşamada gönderdiğimiz ürün miktarı çok olmasa da önemli olan yeni pazarın kapısının açılmış olmasıdır. Yeniden organize ettiğimiz satış ve pazarlama birimimiz, hem yurt içi hem de yurt dışında pazar arayışlarını sürdürüyor. Japonya, Ukrayna ve Suudi Arabistan ile görüşmelerimiz var. İhracat yaptığımız ülkeler listesine yakında bunları da ekleyeceğiz."

Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, Avusturya, Lüksemburg, ABD, Danimarka, Finlandiya, İsveç, İsviçre, Avustralya, KKTC, İngiltere, Norveç, Gürcistan, Kanada, Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Yeni Zelanda, Dubai, Güney Afrika ve son olarak Irak'a ihracat yapan Marmarabirlik'in, Japonya, Belarus, Ukrayna, Suudi Arabistan ve Kuveyt ile de görüşmelerini sürdürdüğü kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir