Marmara'da sıcaklık artıyor, Doğu kışa teslim

Artvin ve Ardahan'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Ayrıca Meteoroloji 5 il için buzlanma ve don uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklığının bugün 2 ila 4 derece artacağı öngörülüyor.

Az bulutlu ve açık geçmesi beklenen bölgede, rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerinden orta kuvvette, öğleden sonra ise  zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Ardahan ve Artvin'de eğitime kar engeli

Artvin'in Şavşat ve Ardanuç ilçelerindeki okulların tamamında, kent merkezinde ise taşımalı eğitime bugün ara verildi.
Diğer yandan Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu yaptığı açıklamada, il genelinde sabah saatlerinde itibaren kar yağışının ulaşımı aksatmaya başladığını belirterek bu nedenle okulları tatil ettiklerini belirtti.
Ardahan merkez, Posof ve Hanak ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildiğini aktaran Çerkezoğlu, "Ayrıca Çıldır ve Damal ilçemizde ise taşımalı ile ilgili okullar tatil." dedi.
Eğitime 11 Aralık Pazartesi günü yeniden başlanacak.

Meteorolojiden 5 il için buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Tunceli, Adıyaman ve Bingöl'de hava, yarın sabaha kadar parçalı ve bulutlu geçecek. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmeyen bölge genelinde rüzgarlar kuzeyden orta, yer yer kuvvetli esecek.
Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması gerekiyor.