Marmaray Projesi CR3 sözleşmesinde mali teklifler belli oldu

Projeye en düşük teklifi 1 milyar 42 milyon 79 bin 84 Euro ile "OHL ve Dimetronic" ortak girişimi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ulaştırma Bakanlığının "Marmaray Projesi CR3 Sözleşmesi" olarak anılan Gebze – Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi İnşaat, Elektrik ve Mekanik Sistemler ihalesinde mali teklifler belli oldu.

İhalede en düşük teklifi, 1 milyar 42 milyon 79 bin 84 Euro ile "OHL ve Dimetronic" ortak girişimi verdi.

İhalenin mali teklifleri, Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğünde açıklandı.

İhale Komisyonu Başkanı DLH Genel Müdür Vekili Metin Tahan, önemle üzerinde durdukları Marmaray Projesi'nin banliyö hatlarına ilişkin ilk sözleşmenin feshedilmesi sonucu yeni ihale hazırlıklarına başladıklarını kaydetti.

Bu bağlamda 28 Şubat'ta gerçekleştirilen ihalede, 5 ortak girişimin teklif verdiğini belirten Tahan, düzenleme gereği teknik teklifleri DLH Genel Müdürlüğü bünyesindeki ihale komisyonunun aldığını, mali tekliflerin ise Ankara 33. Noterliği yeminli memuru Gürkan Alcan'a açılmadan teslim edildiğini anlattı.

İhale komisyonunun teknik teklifler üzerindeki incelemesi sonucunda 5 ortak girişimin yeterli görüldüğünü bildiren Tahan, bugün açıklanacak mali tekliflerin de ihale komisyonunca inceleneceğini ve kazanan konsorsiyumun açıklanacağını söyledi.

Mali tekliflerin, "fiyatlandırılmış işler", "yedek akçe", "opsiyonel işler" kalemlerinin toplamından oluşacağını ifade eden Tahan, ihalenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

En düşük teklifi 1 milyar 42 milyon 79 bin 84 Euro ile "OHL ve Dimetronic" ortak girişiminin verdiği ihaledeki diğer teklifler şöyle:

"Bechtel ve Enka 1 milyar 483 milyon 316 bin 879 Euro,

Impregilo, Alarko ve Ansaldo 1 milyar 69 milyon 866 bin 565,15 Euro,

Astaldi, Yüksel ve Gulermak 1 milyar 106 milyon 545 bin 750 Euro,

CRCC, Cengiz İnşaat ve IC İçtaş 1 milyar 346 milyon 326 bin 300 Euro."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir