Mayına 9 şehit, 2 yaralı

Erzincan'da yola döşenen mayının patlaması sonucu 1'i subay 9 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Erzincan'ın Kemah İlçesi'nde, teröristlerce yola döşenen mayın, bu sabah askeri arac geçerken patladı. Patlamada 1'i subay 9 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Askeri timin Kemal İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı olduğu belirtirken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı kaydedildi.

Yaralı askerleri ziyaret eden Erzincan Valisi Ali Güngör hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişinde meydana gelen patlama nedeniyle yaralanan askerlerin çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını belirtti.

Güngör, şu bilgileri aktardı:

"Saldırıda kurmay yarbayımızın yanı sıra 2 uzman çavuş ile 6 erimizde şehit olmuştur. Saldırıda yaralanan jandarma yüzbaşımız ile bir erimizinde tedavi sürüyor. İlk patlama anında 7 askerimiz şehit olmuş, bir askerimizde hastaneye kaldırırken şehit düşmüştür. Yaralı olarak hastaneye getirilen askerimiz de burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştır."

Vali Güngör, yaralanan 2 asker için Ankara'dan sağlık ekibi geleceğini  de bildirdi.

Cenazelerin gönderileceği yerler belli oldu

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerin önceden yola döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan askerlerin cenazelerinin gönderileceği yerler belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Kemah ilçesi kırsalında uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan askerlerin kimlikleri ve memleketleri şöyle:

"Piyade Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı (Ankara), jandarma uzman çavuşlar Selim Kabataş (Doğanşehir-Malatya) ve Gökhan Kuvat (Elazığ), erler Barış Demir (İzmir), Adem Bilaloğlu (İzmir), A. Aydın Ener (Osmaniye), Murat Atsen (Samsun), Abdurrahman Polat (Hatay), Önder Muratoğlu (Yozgat)."

Öte yandan, saldırıda yaralanan Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tangül ile Jandarma Er Ali Uzun için Ankara'dan ambulans uçakla gelen sağlık heyeti Erzincan'a ulaştı. Devlet hastanesinde yaralıları kontrol eden sağlık heyetinin yaralı askerlerin Ankara'ya götürülüp götürülmeyeceğine karar vereceği öğrenildi.

Özel Harekat Şubesi'ne bombalı saldırı girişimi

Öte yandan Antakya'da, Özel Harekat Şube Müdürlüğü binası yakınında, kısa süreli çatışma sonucu ölü ele geçirilen kişinin yanında bulunan, uzaktan kumandalı düzenek yerleştirilmiş çantada yaklaşık 12 kilogram plastik patlayıcı ele geçirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, saat 02.30 sıralarında, Aksaray Mahallesi 500 Konutlar 109. Sokak'ta bulunan Özel Hareket Şube Müdürlüğünün arka kapısına yaklaşık 5 metre uzaklıkta, bir erkek, spor çantasını çevre duvarı tarafına koyarken görüldü.

"Dur" ihtarına karşın, söz konusu kişi, görevlilere tabancayla ateş açtı. Kısa süreli silahlı çatışmada, zanlı ölü ele geçirildi.

Bomba uzmanı tarafından çantada yapılan incelemede, uzaktan kumandalı düzenek yerleştirilmiş semavere sıkıştırılarak konulmuş yaklaşık 12 kilogram plastik patlayıcı bulundu.

Açıklamada, bir tabanca ile A.G. adına düzenlenmiş, sahte olduğu değerlendirilen nüfus cüzdanı ele geçirildiği, soruşturmanın Cumhuriyet Savcılığınca sürdürüldüğü kaydedildi.