Mayıs ayında don uyarısı

Meteoroloji, 07-08 Mayıs ve 08-09 Mayıs geceleri için zirai don uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji'den Mayıs ayında don uyarısı geldi. Meteoroloji, 07-08 Mayıs ve 08-09 Mayıs geceleri için zirai don uyarısında bulundu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan duyuruda, Türkiye'nin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtildi.

Buna göre, 07-08 Mayıs gecesi, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, Akdeniz'in kuzeydoğu ve kuzeybatısında, İç Anadolu'nun doğusunda, Doğu Anadolu'nun doğu ve batısında hafif, yükseklerde orta kuvvette, 08-09 Mayıs gecesi İç Anadolu'nun doğusunda, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda hafif, yükseklerde orta kuvvette don olayı bekleniyor.

Meteoroloji ayrıca tarımsal faaliyetin olduğu bu bölgelerde, çiçeklenme ve meyve bağlama dönemindeki badem, kayısı, erik, fındık, kiraz, elma ya da meyve, sebze ve fide üreticileri ile serada üretim yapan yetiştiricilere, gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerisinde bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir