Mayıs'tan önce bir genel kurul olabilir

Nihat Özdemir, Fenerbahçe adına yaşanan olumsuz süreç nedeniyle Mayıs'ta yapılacak genel kurulun öne çekilebileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Mayıs ayında yapılacak olağan genel kuruldan önce yaşanan olaylar nedeniyle bir genel kurul olabileceğini söyledi.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Özdemir, 2012'nin Mayıs ayında normal Fenerbahçe Genel Kurulu Toplantısı'nın olacağını vurgulayarak, "Ama yaşadığımız bu süreçte belki ihtiyacımız olacağını düşünerek sizin ve kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum. Olağan Genel Kurul'dan önce yaşanan bu olumsuzluklar için, Fenerbahçe kongre üyelerinin bir karar verme ihtiyacı olabileceğinden dolayı, Mayıs'tan önce bir genel kurul toplama ihtimali olabilir. Bunu hepimiz düşünmemiz gerekir. Bunu kamuoyuna açıklıyorum" dedi.
3 büyük kulübün piyasa değerlerinin toplamı ancak bir Fenerbahçe ediyor
Nihat Özdemir, Fenerbahçe Sportif'in, 20 Ocak 2012 itibarı ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki (İMKB) piyasa değerinin 576 milyon dolar olduğunu belirterek, "Yine, İMKB verilerine göre futbol sektöründeki diğer kulüplerin değerleri ise aynı tarihte Galatasaray 253 milyon dolar, Trabzon 201 milyon dolar, Beşiktaş 146 milyon dolardır. Yani diğer 3 büyük kulübün piyasa değerlerinin toplamı ancak bir Fenerbahçe etmektedir. Hem de bugünkü her tür olumsuz şarta rağmen" diye konuştu.
Neden Galatasaray bu kadar çok bağırmakta
Özdemir'in bu konuşmasını Divan Kurulu üyeleri bir süre alkışladı. Daha sonra "Ben ve arkadaşlarım mecbur kaldıkça, bıçak kemiğe dayandıkça ancak medya önünü çıkmaktayız" diyen Özdemir, "Neden Galatasaray bu kadar çok bağırmaktadır? Çünkü, tüm yaşadığımız olumsuzluklara rağmen onların değerinden hala 3 misli daha fazlayız. Bütün mesele budur. Tüm Fenerbahçeliler bunu unutmasınlar" şeklinde konuştu.
2011 yılının Fenerbahçe için muhteşem sportif başarıların yaşandığı, 5 branşta tarih yazdıkları bir sezon geçirdiklerini, yılın ikinci yarısından itibaren başlayan sürecin ise Türk futbolunu olumsuz etkilediğini, gün geçtikçe daha da büyüyen bir kaosun içine sürüklediğini savundu.
"Fenerbahçe Kulübü'nün bu süreçte maruz kaldığı haksız suçlamalar ve saldırıların camiayı derinden yaraladığını" ifade eden Özdemir, "Özellikle son yıllardaki büyük gelişimimiz ve atılımlarımızdan rahatsız olan bir takım çevrelerin, bu çıkışımızı engelleyebilmek adına futbol sisteminin kaosa girmesini dahi göze alarak yazdıkları senaryonun uygulanması, Türk sporunu büyük bir çıkmaza sokmuştur" diye konuştu.
Fenerbahçe camiası bu yapılanları unutmayacak
Kamuoyuna seslendiğini ifade eden Özdemir, "Buradan açık yüreklilikle tüm kamuoyuna sesleniyorum. Fenerbahçe camiası bu yapılanları unutmaz ve unutmayacaktır" dedi.
Bu süreçte tarafsız olması gereken bazı siyasetçiler, bakanlar ve milletvekillerinin "Linç kampanyasına bilinçli veya bilinçsiz dahil olduğunu" kaydeden Özdemir, süreç boyunca tutarsız açıklamalarla, günden güne değişen tavırlarla karşılaştıklarını kaydetti.
TFF yönetiminin resmi açıklamasının tam aksine hareket edip Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men ettiğini anlatan Özdemir, "Futbolcularımızın kariyeriyle oynadı, milyonlarca euro kaybımız oldu, yıldız futbolcularımızı bedelleri altında rakamlara elden çıkarmak durumunda kaldık, borsada işlem gören hisselerimiz ciddi değer kayıpları yaşadı. Bu listeyi bu şekilde uzatmak mümkün ve fakat sıralamakla son bulmayacak. Ne var ki tüm bunların karşısında, milyonlarca Fenerbahçelinin kalbindeki büyük Fenerbahçe sevgisi, yaşatılanlara tepkisi camiamızı dimdik ayakta tuttu, futbolcularımıza, sporcularımıza ve biz yöneticilere güç verdi" şeklinde konuştu.
Kulübe, başkana ve yöneticilere isnat edilen suçlar ne olursa olsun, camialarına reva görülen muameleyi hiçbir şekilde hak etmediklerini kaydeden Özdemir, bunu kabul etmeyeceklerini söyledi.
Kulüpler Birliği'nin ilgili önerisini de doğru bulmuyoruz
Futbol takımının Şampiyonlar Ligi'nden men kararına karşı Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) açtıkları 45 milyon euro talepli davayı hatırlatan Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA'yı hukuka aykırı davranışlardan ötürü dava ettiklerini ifade etti.
Fenerbahçe Kulübü olarak 58. madde hükümlerinin değiştirilmesini kesinlikle istemediklerini vurgulayan Nihat Özdemir, "58. maddenin tartışılması Fenerbahçe'nin gündemi değildir. Biz kendimizi biliyoruz, kendimize inanıyoruz ve Türk adaletine de güveniyoruz. Yarım puan dahi silinmesini kabul etmiyor, Kulüpler Birliği'nin ilgili önerisini de doğru bulmuyoruz" diye konuştu. Özdemir'in bu sözleri uzun süre alkışlandı.
Soruşturmanın yangından mal kaçırır gibi yapılması sakıncalı ve manidar
6222 sayılı kanun için "Aziz Yıldırım için değişiyor" söylentilerinin çıkarıldığını kaydeden Özdemir, aynı durumun 58. madde için uygulanmak istediğini aktararak özetle şunları kaydetti:
"Biz adil yargılanma istiyoruz. Adı geçen herkes için adil yargılanma talep ediyoruz. TFF kurullarının vereceği bir karar nedeniyle kişilerin, mahkemeye savunma hakları ellerinden alınmış bir şekilde çıkmasını istemiyoruz. TFF tarafından yürütülecek idari soruşturmanın sağlıklı bir şekilde devam etmesini istiyoruz. Tam 93 kişiyi, bir çok kulübü, bir çok karşılaşmayı kapsayan bu soruşturmanın adeta yangından mal kaçırır gibi yapılmasını son derece sakıncalı ve manidar buluyoruz."
Fenerbahçenin borcu 235 milyon lirayı aşkın
Öte yandan Yüksek Divan Kurulu toplantısında, kulübün borcunun 235 milyon 409 bin 424 lira olduğu açıklandı.
Denetleme kurulu raporunu okuyan kurul üyesi Doğan Yeşin, kulübün muhasebe departmanında dönem sonu işlemlerinin devam ettiğini, hazırladıkları raporun 16 Ocak 2012 tarihine kadar muhasebe departmanına intikal eden belgelere dayandığını belirtti.
Yeşin, kulübün 235 milyon 409 bin 424 lira borcunun olduğunu açıklarken, bunun 124 milyon 627 bin 785 dolara karşılık geldiğini bildirdi.
Şahıslara olan borçların ise 15 milyon 629 bin 553 lira olduğunu belirten Yeşin, bu tutarın borçlara dahil olmadığını ifade etti.
Doğan Yeşin, raporun, sadece Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'ne ait olduğunu, genel kurul öncesi üyelere gönderilecek olan 2011 yılı faaliyet raporu kitapçığında yer alacak konsolide bilançoyla birlikte değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir