MEB: Hepimiz dimdik ayakta duracağız

MEB, son günlerde PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği öğretmen kaçırma olaylarını kınadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA/ DİYARBAKIR - Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere yönelik terör saldırılarına sert tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, öğretmenlere uzanan terör eylemleri kınanarak, ''Herkes şunu bilmelidir ki eğitim öğretimi aksatmayı amaçlayan her türlü karanlık emelin ve terör eylemlerinin karşısında öğretmenlerimiz başta olmak üzere hepimiz dimdik ayakta duracağız'' ifadelerine yer verildi.

Bakanlık açıklamasında, terörün kaynağının, niteliğinin, hedefinin ve ideolojisinin ne olursa olsun büyük bir insanlık suçu olduğu ifade edildi.

''Bu sebeple ideolojilerini gerçekleştirmek için tehdit ve şiddet yolunu seçen bölücü terör örgütü faaliyetlerinin hiçbir şekilde haklı bir nedene sahip olmadığı açıktır'' vurgusu yapılan açıklamada, Türkiye'nin de insanlık suçu olarak görülen terör eylemleri ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Herkes şunu bilmelidir ki eğitim öğretimi aksatmayı amaçlayan her türlü karanlık emelin ve terör eylemlerinin karşısında öğretmenlerimiz başta olmak üzere hepimiz dimdik ayakta duracağız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı eğitmekle görevli olan, şiddetin değil birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun oluşturduğu bir iklimde mutlu ve refah içinde yaşayan bireyler yetiştirme, bizlere güzel bir gelecek sunma gayesinden başka hiçbir çabası olmayan değerli öğretmenlerimize uzanan terör eylemlerini nefretle kınıyoruz."

Öğrenciler okula gitmesin istiyorlar

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır'da 8 öğretmenin teröristlerce kaçırılması ile ilgili olarak, ''Bölücü örgüt, 'öğrenciler okula gitmesin, aydınlanmasın, okuma yazma bilmesin, biçare ve eksik kalsın, karşılığında da terörist olarak dağa çıksın' istiyor'' dedi. Toprak, kaçırma olaylarını ''terör örgütünün köşeye sıkıştığı için gerçek yüzünü göstermesi'' olarak algılanması gerektiğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir