Meclis Başkanı'nın davetine uyarız

Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek'e gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili; "Meclis Başkanımızın daveti halinde bu davete uyabileceğimizi söyledik" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e gerçekleştirdiği nezaket ziyareti sona erdi. Ziyarette yemin krizinin de görüşüldüğüne işaret eden Erdoğan, "Meclis Başkanımızın daveti halinde bu davete uyabileceğimizi söyledik" dedi.

Başbakan Erdoğan ile TBMM Başkanı Çiçek'in görüşmesi yaklaşık 50 dakika sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Erdoğan, Genel Başkan Yardımcısı ve Grupbaşkanvekilleri ile birlikte Çiçek'e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Erdoğan, "Başarı dileklerimizi kendilerine iletirken bu önümüzdeki dönemin de parlamentomuzda birlik beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde yasama görevini başarıyla sürdürme temennilerimizi ilettik. Şu anda yaşanan bazı sıkıntıları da bu arada görüşmüş olduk. Bugün biliyorsunuz hükümet programını okuyacağız bu programa dayalı olarak da hükümetimiz eylem planını hazırlayacak. Bu eylem planıyla da önümüzdeki 4 yılın uygulamalarını inşallah sizlerle milletimizle paylaşmış olacağız" dedi.

Erdoğan, basın mensuplarının tutuklu milletvekillerinin tahliyesi konusunun görüşmede gündeme gelip gelmediği yönündeki bir soruyu ise, "Onlarla ilgili herhangi bir görüşme şu anda yapmış değiliz, zaten şu anda basına yansıyan şekilleri var. Fakat biz meclis başkanımızdan bazı malum talepler var. Meclis başkanımızın daveti halinde biz bu davete uyabileceğimizi söyledik" şeklinde yanıtladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir