Meclis'in 'İç Güvenlik' mesaisi devam edecek

TBMM Genel Kurulu tartışmalı "İç Güvenlik Paketi"ni görüşmeye devam edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Genel Kurulu, görüşmeleri zaman zaman sert tartışma ve eylemlere sahne olan tartışmalı İç Güvenlik Paketi'ni ele almaya bu hafta da devam edecek.

Kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen ve 132 maddeden oluşan "Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin Yasa Tasarısı" görüşmelerine
bugün devam edilecek. Toplam beş bölüm halinde ele alınacak olan tasarının görüşmeleri birinci bölümdeki 11. maddenin üzerinden sürecek.

TBMM'de grubu bulunan üç muhalefet partisinin de güçlü bir şekilde itiraz ettiği tasarıyla; kolluk amirinin yazılı, acele hallerde sözlü emriyle kişinin üstü, eşyası, aracı aranabilecek.

Toplantı veya gösteri yürüyüşlerinde, "havai fişek, molotof, demir bilye ve sapan" bulundurulması ağır şekilde cezalandırılırken, polis; okul, kamu binası, ibadethane gibi yerlere molotof, patlayıcı, yanıcı, yakıcı, boğucu, yaralayıcı ve benzeri silahlarla saldıranlara karşı silah kullanabilecek.  
 
Terör örgütünün propagandasına dönüştürülen yürüyüşlerde, yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlara 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

TBMM, tasarıyı yasalaştırmak amacıyla çalışmalarını bugünden itibaren gece geç saatlere kadar sürdürecek.

Meclis'teki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele almaya bu hafta devam edecek. Bu çerçevede Plan ve Bütçe Komisyonu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in "TBMM Üyeliği Yasa Teklifi"ni yarın görüşecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir