Meclis'te tatil için uzlaşma sağlandı

İktidar ve muhalefet temsilcileri, Meclisin 1 Temmuz'da tatile girmesi konusunda uzlaşmaya vardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - İktidar ve muhalefet temsilcileri, Meclisin 1 Temmuz'da tatile girmesi konusunda uzlaşmaya vardı. 

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclisin 1 Temmuz'da tatile girebilmesi için iktidar ve muhalefet grup başkanvekilleriyle bir araya gelerek, önerilerini aldı. Toptan, önce CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, daha sonra da AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüştü.

Bu görüşmenin ardından AK Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ ve Mustafa Elitaş, muhalefet partilerinin temsilcileriyle ayrı ayrı bir araya geldi. 

Elitaş, yaptığı açıklamada, çıkarılması gereken düzenlemeleri belirlediklerini, iki haftalık programın tamamlanmasının ardından Meclisin 1 Temmuz'da tatile gireceğini bildirdi. Elitaş, aralarında Kat Mülkiyeti ve Çek Yasa Tasarısının da bulunduğu bazı düzenlemelerin Komisyon sürecini hızlandıracaklarını kaydetti.  

TBMM Genel Kurulunda, yarın, görüşmeleri yarım kalan Gelir Vergisi Yasasında değişiklik öngören tasarının ardından TSK ile ilgili 3 düzenlemenin ele alınacağını kaydeden Elitaş, daha sonra madencilikle ilgili araştırma önergelerinin birleştirilerek görüşüleceğini ifade etti.

Elitaş, Genel Kurulda; 17 Haziran Çarşamba günü Kredi Garanti Fonu'na Hazine desteği sağlanması ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birliklerinin kuruluş, işleyiş ve görevlerini yeniden düzenleyen yasa tasarılarının, 18 Haziran Perşembe günü ise Yenilenebilir Enerji ve Gümrük ile ilgili düzenlemelerin ele alınacağını bildirdi. Elitaş, 19 Haziran Cuma günü de Genel Kurulun çalışmayacağını kaydetti.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasını öngören yasa tasarısının yeni yasama yılına bırakılacağını bildiren Mustafa Elitaş, Çek Yasa Tasarısında uzlaşma sağlanması halinde bu düzenlemenin gelecek hafta görüşüleceğini söyledi.

Elitaş, kat mülkiyeti, bütçe kanunlarında yer alan bazı hükümlerin ilgili yasa ve KHK'lere alınması, yeni vakıf üniversitelerinin kurulmasını öngören tasarı, ayrıca Meclise sevkedilmesi halinde kredi kartlarıyla ilgili düzenlemenin ise gelecek hafta ele alınacağına işaret ederek, "Tamamlanamayan tasarılar olursa, bunlar ile bazı denetim konularını 30 Haziran'da görüştükten sonra Meclis tatile girecek" dedi.