Meclis'te yumruklar konuştu

CHP'li milletvekilleri RTÜK Başkanı Zahid Akman'a söz verilmesini protesto etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Meclis'te eşine az rastlanır görüntülere sahne oldu. Toplantı sırasında kameramanların RTÜK tarafından milletvekillerine dağıtılan çantaları görüntülemesine kızan Komisyon Başkanı Sait Açba, polisleri göreve çağırarak kameramanları dışarı çıkarmasını istedi. Polislerin salona girmesine tepki gösteren CHP milletvekilleri müdahele ederek polisin salonda bulunamayacağını ifade etti.

Kameramanların bir süre sonra DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ı görüntülemeye başlamaları üzerine Başkanlık Divanı yeniden polisi salona davet etti. Bunun üzerine CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, polisi çağırmanın aklı başında adam işi olmadığını söyledi. Ergin'in, "Polis gel, ne oluyor bizi mi vurduracaksınız' sözü üzerine Komisyon Başkanvekili Karapaşaoğlu. "Evet sizi vurduracağım. Tahrik etmeyin" diye konuştu.

Akman'a söz verilmesine sert tepki

CHP'li milletvekillerinin RTÜK Başkanı Zahid Akman'a Komisyon Başkanı Sait Açba tarafından söz verilmesi üzerine başlattıkları protesto ise kavgayla bitti. CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, Karapaşaoğlu ile yaşadığı söz düellesu üzerine, "Polise vurduracağım diyorsun, vurdur. Şov yapmıyoruz. Ahlaksızlığa karşı çıkıyoruz" diye bağırdı. Karapaşaoğlu, Ergin'in sözleri üzerine yerinden fırlayarak Ergin'e doğru koştu. Yumruğunu havaya kaldırarak vurmaya çalışan Karapaşaoğlu'nun AK Parti milletvekilleri durdurdu. Karapaşaoğlu daha sonra sakinleştirilerek komisyon salonunun yan tarafından bulunan odasına alındı.

Karapaşaoğlu'nun şekerinin düşmesi üzerine sağlık görevlilerine haber verildi ve odasına sedye getirildi. Ancak bir süre dinlendikten sonra Karapaşaoğlu'nun kendisini iyi hissetmesi üzerine sedye geri götürüldü.