Mecliste bu hafta terör konuşulacak

Genel Kurul'da salı günü terör konusu görüşmeleri tezkere ile birleştirilerek yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM'nin gündeminde bu hafta terör konusu olacak.

Salı günü, Genel Kurul’da, sınır ötesi operasyon yetkisi veren Hükümet tezkeresi ile daha önce terör konusunda gizli oturum olarak yapılması planlanan terör konusu görüşmeleri tezkere ile birleştirilerek yapılacak.

Salı günü, TBMM Genel Kurulu’nda, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidi ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla sınır ötesi harekat düzenlemesi konusunda hükümete verilen yetkinin 17 Ekim'den bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek. 4. Kez uzatılan tezkerenin görüşmeleri yapılacak.

Genel Kurul’da milletvekillerini terör konusunda bilgilendirilmek amacıyla düşünülen gizli oturum Hükümet tezkeresi ile birlikte görüşülecek. Tezkere konusunda Hükümet adına söz alacak olan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kapalı oturumda konuşma süresini uzatarak milletvekillerini terör konusunda bilgilendirecek.

Kapalı oturumun ardından, 12 Ekim Salı günü, CHP'nin, "Seviye Belirleme Sınavı konusunda görevi kötüye kullandığı ve yetkisini suistimal ettiği" gerekçesiyle Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında verdiği Meclis Soruşturma Önergesini ele alınacak.

Genel Kurul’da diğer gündem maddeleri ise şöyle; Geçen hafta Genel Kurulda kabul edilen Danışma Kurulu önerisine göre, 13 Ekim Çarşamba günü Devlet Yardımlarının İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine devam edilecek. 14 Ekim Perşembe günü de, Sayıştay Kanunu Teklifi görüşülecek.

Genel Kurul, Salı günleri 15.00-20.00, çarşamba ve perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

13 Ekim Çarşamba günü, Çevre Komisyonu da, Çevre ve ormancılık alanları ile ilgili Türkiye ile çeşitli ülkeler arasında imzalanan uluslararası mutabakat sözleşmelerini görüşecek.

KİT Komisyonu da bu hafta çalışmalarına devam edecek.

Siyasi partilerin grup toplantıları da Salı günü genel başkanların başkanlığında toplanacak.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir