'Meclis'te de referandumda da evet diyeceğiz'

MHP lideri Devlet Bahçeli, Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen anayasa değişiklik teklifiyle ilgili 'TBMM'de evet oyu vereceğiz, referandumda da bu oyu tekrar edeceğim' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2017'nin ilk Grup Toplantısında partililere seslendi. Bahçeli, yeni yıl gecesi gece kulübü Reina'ya yapılan saldırının insanlığın bittiği nokta olduğuu söyledi. Numan Kurtulmuş'un 'Vatandaşlarımız tedbirli olsunlar, ama korkmasınlar' sözlerini eleştiren Bahçeli, "Her insanımız kendi güvenlik önlemini alacak ise, iktidara ne gerek duyulacak?" dedi.

Bahçeli'nin konuşması şöyle:

Aziz vatana teröristler nasıl yuvalanmış, hangi kaynaktan beslenmiş, arkalarına kimleri almıştır? Türkiye'den yeni bir Suriye çıkarma arayışı sürerken, gafletle geçireceğimiz bir an bile kalmamıştır. Huzurumuza darbe üzerine darbe vurulmaktadır. Milli bekamız kirli ve karanlık ellerce boğulmaktadır. Sabrımız sınıra dayanmıştır.

Hedef esasen Türkiye'dir, hedef milli birlik ve kardeşliğimizdir. FETÖ'yü, IŞİD'i, PKK'yı, YPG/PDY'yi, DHKP-C'yi infaz için görevlendirilmiştir.

Teröristler kanalıyla Türkiye'ye verilmek istenen mesaj nedir? Amaçlanan, dayatılan nedir? Bu soruların cevaplarını bulmak mecburiyetindeyiz. Meydan okumakla hainler geri adım atmıyor. Terörizmi yok etmek dışında ikinci bir seçeneğimiz yoktur. Bu yeni bir milli mücadele ruhuyla başarılabilecektir.

20 Temmuz 2015'ten bu yana kanımız akıyor, canımız yanıyor. 600 askerimizin, 382 polis ve bekçimizin, 63 korucumuzun 1080 evladımız şehit olmuş, 663 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 2016 yılında toplam şehit sayımız 839'dur. Bu tablo milli bir yıkım değil de nedir? 

Bir Başbakan Yardımcısı 'Vatandaşlarımız tedbirli olsunlar, ama korkmasınlar' diyor. Gerekli tedbirleri alacak olanlar vatandaşlarımız mıdır, yoksa bu devleti yönetenler midir? Her insanımız kendi güvenlik önlemini alacak ise, iktidara ne gerek duyulacak? Maksadımız eleştiri dozajını aşmak değildir. Türkiye uçurumun kenarındayken, sert ve amansız siyasi tenkitler ve polemikler kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Bizim de buna niyet ve hevesimiz yok.

'Sözün bittiği nokta'

Reina katliamı sözün ve insanlığın bittiği noktadır. Reina saldırısını profesyonel bir katil, elini kolunu sallayarak gerçekleştirmiştir. Katliamın 7 dakika sürdüğü, caninin kıyafetini değiştirip, 13 dakika mutfakta saklanıp kayıplara karıştığı bildirilmektedir. Bağlantıları ve uyruğu hakkında bilgilere ulaşılmış olsa da henüz kendisi ele geçirlememiştir. Bu saldırının El Bab operasyonu ve bölgesel dengelerin payı vardır.

"TBMM'de evet oyu vereceğiz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM Anayasa Komisyonu'nda geçtiğimiz hafta kabul edilen, başkanlık sistemini öngören anayasa değişiklik teklifine TBMM Genel Kurulu'nda evet oyu vereceklerini belirterek, kendisinin olası referandumda da bu oyunu tekrar edeceğini dile getirdi.

Bahçeli MHP'nin TBMM Grup Toplantısı'nın çıkışında gazetecilerin soruları üzerine şöyle konuştu:

Terörün kökü kazınıncaya, FETÖ ile hesaplaşma bitene kadar OHAL'e destek vereceğiz

Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen anayasa değişiklik teklifine TBMM'de evet oyu vereceğiz, referandumda da bu oyu tekrar edeceğim