Med Menkul Azerilere satıldı

TMSF'nin elindeki Med Menkul 3 milyon liraya Azeri Girişim Ortaklığına satıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sermaye piyasalarında faaliyet gösteren ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetim ve denetimi devralınan Med Menkul Değerler A.Ş, 3 milyon liraya Sahib Hamzayev'in Başkanı olduğu Azeri Girişim Ortaklığına satıldı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, ilk aşamada kapalı zarf usulüyle yapılan ihalede en yüksek iki teklifi yapan Azeri girişim ortaklığı ve Hayyam Garipoğlunun'nun sahip olduğu Smart Live Market şirketinin son tura davet edildiği ve ihalenin son turda 3 milyon liralık bir rakamla Sahib Hamzayev'in Başkanı olduğu Azeri Girişim Ortaklığının olduğu bildirildi.

İhaleyi alan Azeri Girişim Ortaklarından Elshan Guliyev, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bu yatırımla birlikte uzun süredir faaliyet gösterdikleri Türkiye finans piyasalarında bundan sonra da "daha güçlü ve daha güvenli" bir şekilde yola devam edeceklerini vurguladı.

Guliyev, ayrıca alınan bu ihaleyle güçlü bir Azeri sermayesinin de Türkiye'ye getirilmesini amaçladıklarını ve ilk aşamada 15 milyon liralık bir yatırım yaparak, sürekli büyüyen bir organizasyonla istihdamı da artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir