Mehmet Alp görevine devam edecek

TFF Başkanı Demirören, MHK Başkanı Alp'in görevini sürdüreceğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) ve başkanı Zekeriya Alp'in istifasının söz konusu olmadığını söyledi. 

TFF'nin İstinye'deki merkez binası önünde MHK Başkanı Zekeriya Alp'le birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Yıldırım Demirören, MHK ve tüm kurulların sonuna kadar görevinin başında olduğunu kaydetti. 

Kasımpaşa-Beşiktaş maçının tekrar edilmesi kararının ardından medyada konuyla ilgili kamuoyunu yanıltıcı haberleri üzülerek izlediklerini aktaran Demirören, şunları kaydetti: 

"Biz ne toplantı öncesi Zekeriya hocamızla görüştük, ne toplantı içinde görüştük, ne beraber yemek yedik, ne de beraber bir karar aldık. Federasyon, kurumlarıyla işleyen bir kuruluştur. Yönetim kurulu da en üsttür. Dün yönetim kurulu olarak bir karar aldık. Karar yönetim kurulu kararıdır ve kurullar tarafından tartışılmaz. Doğrudur, yanlıştır. Tahkim Kurulu süreci vardır. Hukuki süreç devam eder. Futbolun yürüyüşü içinde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) karar aldığında ve Tahkim Kurulu kararı bozduğunda PFDK istifa edecek diye bir şey yoktur. Yönetim kurullarımız kararlar alır, Tahkim Kurulu'nda bunlar bozulabilir. Bu nedenle yönetim istifa edecek diye de bir şey yoktur." 

MHK'nın kendilerine tavsiye olarak verdiği Kasımpaşa-Beşiktaş maçı kararının yönetim kurulunca kabul edilmediğini ve başka bir karar alındığını belirten Demirören, şu ifadeleri kullandı: 

"Bu demek değildir ki MHK istifa edecek. Burada sadece bir hata yapılmıştır. Hocamızın kişiliği ve hassasiyetinden dolayı, aldığımız karardan sonra MHK'yı toplantıya çağırması, sanki istifa edecek gibi bir durum yaratmıştır. MHK ve bütün kurullar, sonuna kadar yönetim kurulumuzla beraber görevdedir. Görevde olmaya devam edecektir. Kamuoyunun bu şekilde bilmesini rica ediyorum. Kararımızdan hoşlanmayanlar da lütfen kamuoyunu yanlış yönlendirmesinler. Bu bir süreçtir" ifadelerini kullandı. 

Demirören, Türkiye'de futbolun 24 saat yaşandığını ve buna benzer günlerin gelecekte de yaşanabileceğini vurgulayarak, "Her gün olaylarla mücadele etmek zorundayız. Futbol sahada oynanıyor ve sahada bitiyor. Herkesin de bunu böyle bilmesini rica ediyorum" diye konuştu. 

Kasımpaşa Kulübü yöneticisi İhsan Kalkavan'ın TFF aleyhine yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine de Demirören, "Ona bir cevap vermem ama futbol kurallar içinde yürütülür ve uymayanlar cezasını çeker" dedi. 

[PAGE]

Alp, "Görevimize devam edeceğiz" 

MHK Başkanı Zekeriya Alp, iki yıldır görevde olduklarını belirtirken, "Görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Türk hakemliğine, tüm federasyonumuzun ve camiamızın inancı aynen devam edecektir" diye konuştu. 

Türk hakemliğine hizmet etmek istediklerini ve bunu en iyi şekilde yaptıklarına da inandıklarını dile getiren Alp, "Federasyonumuzun desteğiyle devam edeceğiz. Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. MHK olarak dünkü toplantımız sadece durum değerlendirmesiydi. Yarından itibaren hakem koşularıyla ilgili ülkemizin birçok ilinde yapılacak çalışmalar var. Arkadaşlarımız görevlerinin başına gidecekler" şeklinde konuştu. 

Hakem raporunda değişiklik yapıldığı şeklinde medyaya yansıyan haberlerle ilgili yöneltilen bir soru üzerine, bu konuya defalarca açıklık getirdiğini ve bunun mümkün olmadığını aktaran Alp, "Hakem raporunu ben görmem. Direkt TFF'nin Hukuk Kurulu'na gider. MHK'nın bu konuyla ilgisi yoktur. Rapor değişecekse en önce bizim bilmemiz gerekir. Bu konuyla ilgili lütfen daha dikkatli olalım. 'Rapor değişir' yönünde bir ifade de söz konusu değildir" yanıtını verdi. 

Kasımpaşa-Beşiktaş maçının hakemi Barış Şimşek'in de normal olarak görevine devam edeceğini anlatan Zekeriya Alp ayrıca, tekrar edilecek maçı yine aynı hakemin yönetip yönetmeyeceği sorusunu da, "Hayır. Zaten sakatlığı söz konusu. Antalya'daki koşularda kendisini mazeretli kabul ettik. İyileştiğinde koşulara katılacak. Başarılı olursa görev vermeye devam edeceğiz" şeklinde cevapladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir