”Memur Kemal SSK'yı batırdı”

Erdoğan, "Kim kiminle işbirliği yaptı da kaset skandalı ortaya çıktı. Skandaldan sonra kim genel başkan oldu." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ISPARTA- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin atılıma geçtiği zaman kirli oyunların devreye sokulduğunu belirterek, "Bir yandan taşeron terör örgütü kirli kanlı eylemlere girişirken, öbür yandan illerde, ilçelerde birtakım kirli provokasyonlar yapılıyor. Kimin eli kimin cebinde görüyorsunuz değil mi? İşte onun için milliyetçisini de, milliyetçi olmayanını da veya ırk milliyetçilerini de, kafatası milliyetçilerini de iyi tanıyalım, bunları iyi anlayalım" dedi.Erdoğan, ""Memur Kemal SSK'yı batırdı" dedi. Erdoğan, "Kim kiminle işbirliği yaptı da kaset skandalı ortaya çıktı. Skandaldan sonra kim genel başkan oldu." dedi.

Erdoğan, partisinin Isparta'da, Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuştu. Birtakım şer odaklarının, kardeşliğe kastettiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Birtakım fitne odakları, fesat odakları, bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozacaklarını zannediyorlar. Bu topraklarda fitne tohumu yeşermez. 73 milyonla birlikte, benim Ispartalı kardeşim, lütfen oynanan oyunları iyi izlesin, iyi analiz etsin, iyi değerlendirsin.

Şöyle yakın tarihe bir bakın. Ne zaman Türkiye atılıma geçtiyse o zaman kirli oyunlar devreye sokuldu. Ne zaman Türkiye ekonomisi şaha kalktıysa o zaman kirli senaryolar devreye sokuldu. Ne zaman demokrasi güç kazandıysa o zaman kirli tezgahlar piyasaya çıktı.

İşte bugünlerde de aynı oyunlar oynanıyor. Kirli oyunlar, kirli senaryolar, kirli tezgahlar yeniden devreye sokulmak isteniyor. Bir yandan taşeron terör örgütü kirli kanlı eylemlere girişirken, öbür yandan illerde, ilçelerde birtakım kirli provokasyonlar yapılıyor.

Takip ediyorsunuz değil mi? Okuyorsunuz değil mi? Kimin eli kimin cebinde görüyorsunuz değil mi? İşte onun için milliyetçisini de, milliyetçi olmayanını da veya ırk milliyetçilerini de, kafatası milliyetçilerini de iyi tanıyalım, bunları iyi anlayalım. Bunlar tesadüf değil, bunlar rastlantı değil. Şimdi birtakım davalar görülüyor, birtakım iddianameler hazırlandı. Oralarda kimlerin kimlerle işbirliği içinde olduğunu gördünüz mü? Kimlerin kimlerle iş tuttuğunu gördünüz mü? Ülkeyi kaosa sürüklemek, milleti korkutmak, sindirmek için ne tür kirli tezgahların kurulduğunu gördünüz mü? İşte tüm bu tezgahları bozacak yegane güç sizsiniz. Bu senaryoları boşa çıkaracak yegane irade sizlersiniz. Türkiye üzerine oynanan kirli oyunları ters yüz edecek yegane kuvvet sizlersiniz."

"Rahatsız oldular"

12 Eylül'de referanduma sunulacak Anayasa değişikliğine CHP, MHP ve BDP'nin karşı olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunlar nasıl oldu da bir araya geldi? Aslında bunlar hiçbir araya gelmezlerdi. Ben, 22 Temmuz'da diyordum ki, 'Bunlar ruh ikizi.' Şimdi ne oldu, ruh üçüzü oldular. Yanlarına da destek kuvveti aldılar. YARSAV gibi. Rahatsız oldular, 'Başbakan nasıl olur da bizi ifşa eder' diye. Yargı kurumunun içerisinde vakıf, dernek kurulması anlaşılır bir şey mi? Bunları biz 12 Eylül'ün öncesinde gördük. Polis teşkilatının içerisinde, Milli Eğitim'de ve oraların ne hale geldiğini o zaman gördük. Şimdi aynı oyun oynanıyor. Bağımsız olması gereken, tarafsız olması gereken bir yargı camiasının içerisinde bunların olmasının demokratik parlamenter sistem içerisinde yeri olabilir mi? Özgürlükler içerisinde yeri olabilir mi? Bunu yaptılar. Şimdi de açık açık tavır koyuyorlar. Milletin hayrına hiçbir konuda ittifak etmeyenler, şimdi kalkmışlar, 'hayır' oyu vermekte ittifak ediyorlar.

Bu oyunu bozacak mıyız? O fitne odaklarının heveslerini kursaklarında bırakacak mıyız? 12 Eylül'de yeniden büyük Türkiye'ye evet mi? İleri demokrasiye evet mi? Daha fazla özgürlüğe evet mi?"

"Darbe anayasasına dur diyeceğiz"

Başbakan Erdoğan'ın Antalya'daki mitingde yaptığı konuşmada, 12 Eylül'de darbe anayasasına dur diyeceklerini belirtti. Erdoğan, 13 Eylül sabahı farklı bir Türkiye olacağını da belirterek, şunları söyledi:

"13 Eylül sabahı Türkiye zincirlerinden, prangalarından, ağırlıklarından kurtulmuş şekilde, yeni bir güne uyanacak. Hiç endişeniz olmasın. 13 Eylül sabahı Türkiye daha ileri demokrasi standartlarına, evrensel hukuka, modern anayasal normlara kavuşmuş olacak."

Erdoğan, "Anamuhalefetin lideri Sayın Kemal Efendi SSK'da biliyorsunuz genel müdürlük yaptı. Acaba SSK Genel Müdürlüğü döneminde Türkiye'ye kazandırdı mı, kaybettirdi mi? Bir bakın veya sorun, soruşturun. Meydanlarda bunun size bunun hesabını versin. O dönemlerde SSK kayıpta mı, kazançta mı? Ben size söyleyeyim, maalesef bulunduğu süreler içerisinde devamlı kaybetmiş SSK. Batık bir SSK var" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir