Memur-Sen'den toplu görüşme protestosu

Memur-Sen Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreteri Tonbul'un açıklamasından sonra Güvenpark'ta toplanan sendika üyeleri dağıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Memur-Sen üyesi bir grup, toplu görüşmelerin sonuçsuz kalmasını ve taleplerinin kabul edilmemesini protesto etti.

Memur-Sen Genel Merkezi'nde bir araya gelen sendika üyeleri, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndan yürüyerek, Güvenpark'ta toplandı. Memur-Sen Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreteri Hacı Bayram Tonbul, yaptığı açıklamada, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın görüşmeler sürecinde ''ambar boş'' diyerek, kamu görevlilerine yüzde 2,5 artı 2,5'tan fazla zam yapılamayacağını söylediğini hatırlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da IMF toplantılarında ''kaynak yok'' açıklamalarını yalanlayarak, ''özel sektör için ilave kaynaklar aktarılabileceğini'' ifade ettiğini belirten Tonbul, ''Bu farklı açıklamalar Türkiye'nin iki farklı ambarının olduğunu gösteriyor. Biri, kamu görevlilerine gösterilen boş ambar, diğeri ise bankalara ve özel sektöre arz edilen neredeyse taşmakta olduğunu düşündüğümüz dolu ambar'' dedi.

Tonbul, Kamu İşveren Kurulunun memur maaş oranlarına ilişkin ''yanlış hesabının'' Başbakan Erdoğan'dan döneceğini umut ettiklerini belirterek, toplu görüşmelerin tamamlanmasının ardından elektrik fiyatlarına yüzde 10, yükseköğrenim harçlarına yüzde 8, tedavi katılım payı miktarlarına da yüzde 33 ile yüzde 150 arasında gelen artışların, memurların taleplerinin makul olduğunu kanıtladığını savundu.

Sendika üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.