Memur teşvik verirken eli ayağı titriyor

BTK Başkanı Acarer, teşvik verecek görevlilerin özel yetkilendirilmesi gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, teşvik verecek görevlilerin özel yetkilendirilmesi gerektiğini düşündüğünü belirterek, "Teşvik verecek kamu görevlisinin teşvik verirken eli ayağı titriyor" dedi.

Türkiye'de bilişim vadisi konusunun gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Acarer, teşviklere değinirken de şunları kaydetti:

"Teşvik verecek görevlilerin özel yetkilendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Teşvik verecek kamu görevlisinin teşvik verirken eli ayağı titriyor. Yani teşvik mekanizmasından verdiği teşvik yerine, amacına ulaşmadı diye... Yani adam o kadar zorlanıyor ki teşviği verirken... Her araştırmadan olumlu bir sonuç çıkacak diye bir şey yok ki... 10 tane teşvik verirsiniz bir tanesi tutar, o da ülkeyi alır götürür. Yani bu konunun çok yönlü olarak değerlendirilmesi ve bu işi yapacak olan insanların özel yetkilendirilmesi, onlara güvenilmesi lazım. Bu insanlar hata da yapabilir, yanlış teşvikler de verebilir ama yanlış teşvik verdi diye cezalandırıldığı zaman teşvik verecek kimseyi bulamazsınız, o işi yapan insan vermemek için her türlü şeyi yapar."

Bu konularda ilginizi çekebilir