Memurun maaş katsayısı değişti

Enflasyon farkı ve Temmuz ayı zammı kapsamında memur maaş katsayıları yeniden belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bakanlar Kurulu, 2010 yılının birinci yarısına ilişkin yüzde 1,06'lık enflasyon farkı ve yüzde 2,5'luk Temmuz ayı zammı kapsamında memur maaş katsayılarını yeniden belirledi.    

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Karara göre, maaşları ortalama yüzde 3,59 oranında artıran yeni düzenleme uyarınca Temmuz-Aralık döneminde memur maaş katsayısı 0,059445, taban aylık katsayısı 0,7931, yan ödeme katsayısı da 0,018843 olarak uygulanacak.    

Sözleşmeli ücretlerini de yeniden düzenleyen Karar ile, KİT'lerde sözleşmeli olarak çalışan personelin ücret tavanı 3.120 liraya, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde görev yapan sözleşmelilerin ücret tavanı 2.767 liraya, Başbakan Müsteşarının aylık sözleşme ücret tutarı da 3.219 liraya yükseltildi.    

Diğer sözleşmelilerin taban ve tavan ücretleri de yüzde 3,59 oranında artırıldı.

Bakanlar Kurulu Kararı ile üst kurullarda görev yapan kapsama dahil tüm personelin bu yılın ikinci 6 aylık dönemindeki ortalama ücret toplamı üst sınırı da 5.827 lira olarak belirlendi.

Karar uyarınca kapsama dahil personele yapılmakta olan ayni veya nakdi ödeme unsurlarına yeni bir unsur ilave edilmemesi ve ortalama ücret toplamı üst sınırının aşılmaması kaydıyla, Temmuz-Aralık döneminde personelin mali ve sosyal hakları, kurum içi hiyerarşik yapıların gerektirdiği ölçüde ve mevzuatı dahilinde yetkili organlarca yüzde 3,59 oranına kadar artırılabilecek.

Yeni katsayılar ve sözleşmeli ücret zamları 1 Temmuz tarihinden geçerli olacak. Memur ve sözleşmelilere de bu çerçevede 14 günlük fark verilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir