Mensa, yeni santral kurmayı düşünüyor

Şirket kömür veya buhar çevrimli bir santral kurulması için proje hazırlatacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Mensa Mensucat, mevcut doğalgaz çevrimli enerji üretim tesisine ek olarak kömür veya buhar çevrimli bir santral daha kumayı planlıyor.

Şirketten KAP’a yapılan bilgilendirmede, planlanan ilave yatırımların gerçekleşmesi durumunda toplam enerji kapasitesinin 10.4 MW'den 20 MW seviyesine çıkacağı duyuruldu.

Mensa’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bilindiği üzere şirketimiz 2001 yılından bu yana enerji sektöründe de faaliyet göstermekte ve kendi enerji ihtiyacının yanı sıra elektrik şebekesi üzerinden Adana ilinin de elektrik tüketiminin bir kısmını karşılamaktadır. Enerji alanında yatırımlarını artırarak kısa vadede enerji şirketinin halka arzını da planlayan şirketimiz,  mevcut doğalgaz çevrimli enerji üretim tesisimize ilave olarak kömür ve-veya buhar çevrimli bir santral kurulması yönünde proje hazırlatılmasına karar vermiştir.

Mevcut enerji tesisimiz halen elektrik enerjisinin yanı sıra ısı ve buhar da üretmekte olup buhar türbini kurulabilmesi durumunda üretilen buharın sarfiyatı daha verimli kullanılır hale gelebilecektir.

Öte yandan kömür çevrimli bir santral kurulması durumunda ise hammadde temini açısından ülkemiz kaynaklarının bolluğu sayesinde sorun yaşanmayacağı, alınan ön bilgiler ışığında toplam enerji kapasitemizin mevcut 10.4 MW'den 20 MW seviyesine yükseltilebileceği öngörülmektedir. Yatırım planlarının netleşmesi durumunda bilahare bilgilendirme yapılacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir