Mercedes'in koltuklarının ipliği Kayseri'den

Teksko Tekstil, Lenzing AG ve Karsu Tekstil'in geliştirdiği projeyle üretilen kumaşlar, Mercedes'in otobüs koltuklarında kullanılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Kayseri'de kurulu Karsu Tekstil'in Genel Müdürü Nevzat Seyok, "Kadife kumaş üreticisi Teksko Tekstil, lif üreticisi Avusturya firması Lenzing AG ve iplik üreticisi Karsu Tekstil'in geliştirdiği proje sonrasında üretilen kumaşlar, Mercedes'in otobüs koltuklarında kullanılacak" dedi.

Seyok, yaptığı açıklamada, kadife kumaş üreticisi Teksko Tekstil, lif üreticisi Avusturya firması Lenzing AG ve iplik üretiminde uzman Karsu Tekstil'in uzun süredir ortaklaşa geliştirdiği proje sonrasında yapılan ürünlerin, Mercedes'in kalite onayından da geçtiğini kaydetti.

Mercedes'in, Teksko Tekstil'de yaptığı tedarikçi uygunluğu denetimleri neticesinde ilgili ürünlerin Mercedes'in gelecek 10 yıl için tedarik listesine alındığını belirten Seyok, "Projeye dahil olan tüm firma temsilcilerinin katılımı ile Mercedes ve Teksko Tekstil arasında bu ürünler için tedarik sözleşmesi imzalandı. Lif çekiminde renkli olarak (dope dyed) üretilen Dolan liflerinden yapılan iplikler, kumaşa yüksek ışık ve yıkama özellikleri kazandırmakla beraber güve, küf, yağmur gibi dış etkenlere yüksek dayanımıyla da biliniyor. Kadife kumaş üreticisi Teksko Tekstil, lif üreticisi Avusturya firması Lenzing AG ve iplik üreticisi Karsu Tekstil'in geliştirdiği proje sonrasında üretilen kumaşlar, Mercedes'in otobüs koltuklarında kullanılacak" dedi.

Seyok, Karsu Tekstil'in, Promodal, Modal, Coolmax, Thermolite, Thermocool, Quantum Energy gibi elyaflarda olduğu gibi "Dolan" elyafında da Türkiye'de tek üretim hakkına sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir