Merinos yurt dışında atağa geçiyor

Erdemoğlu Holding, Rusya'daki fabrika yatırımını büyütecek, Çin'de entegre makine halısı ve iplik tesisi açacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Merinos markasıyla makine halısı üreten Erdemoğlu Holding, yurt dışında üretim ve ihracat atağını sürdürüyor.

Faaliyet gösterdiği makine halısı, duvardan duvara halı, mobilya, ev tekstili ve battaniye sektöründe 2011 yılında toplam 1 milyar dolar ciro, 175 milyon dolar ihracat ve yaklaşık 100 milyon dolar yatırım hedefleyen Erdemoğlu Holding, Rusya'daki fabrika yatırımını büyütecek, Çin'de entegre makine halısı ve iplik tesisi açacak.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, bu yıl yüzde 25 büyüme hedeflediklerini ve grubun 2011 yılı ciro hedefinin 1 milyar dolar, ihracatının da 175 milyon dolar olacağını söyledi.

Erdemoğlu, Rusya'nın Rostov kentinde kurulu olan tesise bu yıl 30 milyon dolar yatırım yapacaklarını belirterek, Çin'de de seneye entegre makine halısı ve iplik tesisi açacaklarını ifade etti.

Merinos, Borsa'ya girecek

Gayrimenkul ve enerji sektörüne gireceklerini bildiren Erdemoğlu, konut, rezidans, alışveriş merkezi yapacaklarını kaydetti.

Türkiye ekonomisinin önünün açık olduğu belirten Erdemoğlu, "2012 başında İMKB'ye açılmayı düşünüyoruz. Amiral gemimiz Merinos Halı ile başlayacağız" dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu da makine halısı üretimlerinin yüzde 40'ını ihrac ettiklerini, Amerika ve Avrupa pazarlarının ilk sırada, sonra Ortadoğu, Afrika, Uzakdoğu ülkelerinin geldiğini açıkladı. Erdemoğlu, "65 ülkeye mal satıyoruz. Ortadoğu'da yaşanan olaylar, ana pazarlarımız olmadığı için bizi çok büyük etkilemedi" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir