Merkel Gaziantep'e geldi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gaziantep'e geldi. Merkel, Kahramanmaraş'ta görevli Alman askerlerini ziyaret edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
GAZİANTEP - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak iki günlük ziyaret için Türkiye'ye gelen Merkel, uçakla Gaziantep Havalimanı'na ulaştı.
 
Merkel ile aralarında gazetecilerin de bulunduğu kalabalık bir heyet de Gaziantep'e geldi.
 
Havalimanında, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Emniyet Müdürü Ömer Aydın tarafından karşılanan Merkel, kara yoluyla Kahramanmaraş'a hareket etti.
Angela Merkel'in ziyareti dolayısıyla havalimanı çevresinde ve Kahramanmaraş'a gideceği güzergahta polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.
 
Merkel'in, Kahramanmaraş'ta konuşlandırılan patriot hava savunma sisteminde görev yapan Alman askerleri ziyaret etmesi bekleniyor.
 
Merkel'den Gazi Kışlası'na ziyaret
 
[PAGE]
 
Merkel'den Gazi Kışlası'na ziyaret
 
 
 
 
merkel_gazi_kislasi.jpg
 
 
 
Başbakan Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Almanya Başbakanı Merkel, Gazi Kışlası'nda patriot hava savunma sisteminde görevli Alman askerlerini ziyaret etti.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak iki günlük ziyaret için Türkiye'ye gelen Angela Merkel, uçakla Gaziantep Havalimanı'na ulaştı.
 
Havalimanında, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Emniyet Müdürü Ömer Aydın tarafından karşılanan Merkel, daha sonra beraberindeki heyetle Kahramanmaraş'taki Gazi Kışlası'na geçti.
 
Başbakan Merkel, Gazi Kışlası'nda, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından karşılandı.  
 
Merkel ile Yılmaz, daha sonra patriot sisteminin yer aldığı alana geçti. Patriot Sistemleri Alman Harekat Birliği Komutanı Marcus Ellermann'dan bilgi alan Merkel, patriot rampasını inceledi, Alman askerlere çeşitli sorular yöneltti.
 
Angela Merkel daha sonra Alman askeri birliğini ziyaret etti. 
 
Alman askerleri selamlayan Merkel, patriot hava savunma sistemiyle ilgili brifing aldı.