Mermerler Holding, Ortadoğu'ya Çin malı helikopter satacak

Holding, Çin'deki havacılık şirketi COMAC'la helikopter satışında ortaklık yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SANGHAY - Chery'nin Türkiye distribütörlüğünü yürüten Mermerler Holding, Çinli havacılık şirketi Commercıal Aircraft of China (COMAC) ile İran, Irak ve Ortadoğu pazarlarına yönelik uçak ve helikopter satışı konusunda anlaştı.

Mermerler Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, 14.'sü düzenlenen Şanghay Uluslararası Otomobil Fuarını takip eden takip eden gazetecilere açıklamada bulundu.

Mermer, 100 ile 200 yolcu kapasiteli uçaklar ile helikopter üretimi gerçekleştiren COMAC'ın Çin'in köklü havacılık şirketlerinden biri olduğunu belirtti.

Yüksel Mermer, bu işbirliği ile Türkiye'de üretilen bazı uçak parçalarının COMAC'a satışının da gerçekleştirilebileceğini ifade ederek, "Bizim esas amacımız Türkiye'den Çin'e olan ihracatın artırılmasına katkıda bulunmak. Türkiye'de gövde ve kanat gibi uçak parçalarının başarıyla üretimi yapılıyor. Bu konudaki yan sanayimizin rotasını da Çin'e çevirmeyi amaçlıyoruz. COMAC'a yedek parça satacağız. COMAC'ın uçak ve helikopterlerini Türkiye üzerinden İran, Irak ve Ortadoğu pazarlarına satışını gerçekleştireceğiz" dedi.

Chery'nin diğer modellerini de getireceğiz

Öte yandan, Holding'in Türkiye'deki otomotiv faaliyetlerine de değinen Mermer, Chery'nin ticari araçlarının bu yılın sonuna doğru Türkiye'ye geleciğini, Chery'de 36 modelin bulunduğunu, bunlardan sadece 6 tane modelini Türkiye'ye getirdiklerini, gerekirse diğer modelleri de getirebileceklerini kaydetti.

Mermer, Chery'nin elektrikli otomobillerde altyapının hazır olmamasından dolayı şimdilik elektrikli otomobil pazarına girmeyi düşünmediğini belirterek, Chery'nin elektrikli otomobiller konusunda menzili 800 kilometre olan ve daha hafif bataryaya sahip bir araç üzerinde çalıştığını, menzili bin kilometreye çıkardıklarında Chery'nin bunu kamuoyuna açıklayacağını aktardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir