Mesleki eğitime yatırım, geleceği şekillendirecek

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmek için nitelikliişgücü yaratmanın çok önemli olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, 2023 hedeflerine ulaşmak için nitelikli iş gücüne olan ihtiyaca dikkat çekerek, "Mesleki eğitime yapılan yatırım, Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırımdır" dedi.

Koç Holding'in Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve Vehbi Koç Vakfının desteğiyle yürüttüğü Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi kapsamında düzenlenen "Liseler Mesleğiyle Yarışıyor" Yarışmasında "Büyük Ödül"e Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek  Lisesi layık görüldü. Yarışmaya, 7 bin 800'den fazla öğrencinin başvurduğu  belirtildi. Adaylardan 150 grup ise ön elemeyi geçerek, yarışmaya katılmaya hak kazandı. Ekiplerin ürettiği video ve görseller ise 400 binden fazla kişiye ulaştı. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, yarışmanın ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 10 yılda büyük ilerlemeler katettiğini söyledi. Hükümetin, cumhuriyetin 100. yılı için büyük hedefleri olduğunu belirten Koç, bunlara ulaşmak için istihdam alanları açarak, nitelikli iş gücü üretmenin çok önemli olduğunu vurguladı.
Koç, eğitim konusunda da son dönemde değişimler olduğuna işaret ederek, "Bizim programımız, hem meslek lisesi konusunda farkındalık yaratmak için hem de ileriye dönük çok daha rekabetçi bir ülke olmamız açısından bu konu olmazsa olmazların başında geliyor. Hükümetimizin de gündeminde bu konu son derece önemli bir konu olarak duruyor. Bunların hepsinin doğru istikamette olunduğunu görüyoruz" diye konuştu.

8 bin öğrenciye staj desteği verilecek

Koç, projenin en önemli sonucunun meslek lisesi öğrencilerine kendilerini gösterme, yeteneklerini sergileme, öz güvenlerini güçlendirme imkanı sağlaması olduğunu dile getirerek, "Mesleki eğitime yapılan yatırım, Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırımdır" dedi. Koç Holding Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Dış İlişkiler KoordinatörüAylin Gezgüç de mesleki eğitimin özendirilmesi için 8 bin meslek lisesi öğrencisine staj destekli eğitim bursu sağlanması hedefiyle başlayan projenin, ana hedefler doğrultusunda yürütülen pek çok alt projeyle geliştiğini kaydetti.
Yarışmada, Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin kurduğu "Uçak Bakım" grubu, "Büyük Ödül"ü kazanarak, 15 bin liranın sahibi oldu.