Mesut Yılmaz dinleyenlerden şikayetçi

Eski başbakanlardan Yılmaz, Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında ifade verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Eski başbakanlardan DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, "Devrimci Karargah Örgütü" soruşturması kapsamında tutuklanan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'dan ele geçirildiği öne sürülen "izinsiz dinleme kayıtları"na ilişkin soruşturma kapsamında "mağdur" sıfatıyla olarak ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından "mağdur" sıfatıyla ifadesi alınan Yılmaz, basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra adliyeden ayrıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrıldığı sırada gazetecilerin sorularını cevaplayan Mesut Yılmaz, "Şikayetçi oldunuz mu?" şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:

"Evet. Erol Aksoy'un, 1993 veya 1994, tarih yok dinleme kaydında, ama tahminim ana muhalefet lideri olduğum dönemde, benimle yaptığı bir telefon konuşmasının dökümünü bana okuttular. Yayın haklarıyla ilgili yaptığı görüşmeler hakkında bana bilgi verdiği bir telefon konuşması. Yasa dışı kaydedilmiş. Hanefi Avcı'nın bürosunda ele geçmiş. Benimle ilgisi sadece bana telefon edilmiş olmasından kaynaklanıyor. İçeriğinde de dikkat çekici unsur yok. Şikayetçi olup olmadığımı sordular. Ben de eğer kim tarafından veya kimler tarafından kaydedildiği ve muhafaza edildiği tespit edilebilirse o kişi veya kişilerden şikayetçi olduğumu ifade ettim. Bundan ibaret."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir