Meteoroloji uyardı: 1 hafta sürecek

Özellikle yurdun iç bölgelerinde ( İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimlerinde) öğleden sonraları 1 hafta boyunca yağış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmelere göre, Türkiye bugün Doğu Akdeniz üzerinden gelen sistemin etkisine girecek.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olacak bu sistemden özellikle yurdun iç bölgelerinde ( İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimlerinde) özellikle öğleden sonraları bir hafta süresince gelecek hafta ortasına kadar yağış tahmin edilmektedir. 

Bugün yurdun güney ve iç bölgelerinde görülecek yağışların öğleden sonra Konya, Karaman ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Mevsim şartlarına uygun olan yerel gök gürültülü sağanak yağışların yarın ve Perşembe günleri İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli sağanak yağışların meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir