Meteoroloji uyardı! Fırtına geliyor

Meteoroloji 3 bölge için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Kıyı Ege'de bu akşamdan, Marmara Bölgesi'nde ise yarın sabahtan itibaren kuvvetli yağış bekleniyor. Batı ve Doğu Akdeniz ise bu geceden itibaren fırtına etkili olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteorolojiden, Ege ve Marmara bölgeleri için kuvvetli yağış, Batı ve Doğu Akdeniz için fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yurdun batısında görülen sağanak yağışlar, akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de görülecek.  

Yarın sabah saatlerinden itibaren ise İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar ile Antalya, Burdur, Isparta, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir ve İstanbul'un Anadolu yakasının yağışlı olacağı tahmin ediliyor.  

Ani sel ve su baskınlarına dikkat!

Yağış, yarın akşam saatlerinde Adana ve Mersin çevrelerinde kuvvetli, Muğla ile Antalya il genelinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacak. 

Ani sel, ulaşımda aksamalar, su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli, ve tedbirli olması istendi.

Fırtına bu geceden itibaren Akdeniz'i esir alacak

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise saat 21.00'den yarın saat 15.00'e kadar etkili olmak üzere Batı Akdeniz'de doğu ve güney doğulu yönlerden 9 kuvvetinde, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğulu yönlerden 8 kuvvetinde fırtına beklendiği belirtildi.

Açıklamada, fırtınanın ulaşımda aksamalara yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı 

Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa) ve Hatay çevrelerinde, yarın toz taşınımı bekleniyor.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda, yarın 06.00-18.00 saatleri arasında Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa) ve Hatay çevrelerinde toz taşınımı beklendiği belirtildi. 

Toz taşınımı dolayısıyla oluşabilecek hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir